Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτήριξη για τουριστική ανάπτυξη ζητά από το Δήμαρχο η Ένωση Ξενοδόχων Δύμης

Στήριξη για τουριστική ανάπτυξη ζητά από το Δήμαρχο η Ένωση Ξενοδόχων Δύμης

Την βοήθεια του Δημάρχου για ουσιαστική τουριστική ανάπτυξη της περιοχής έχει ζητήσει κατά καιρούς η Ένωση Ξενοδόχων, Τουριστικών Καταλυμάτωνκαι Επιχειρήσεων Εστίασης και Αναψυχής Δύμης, ενώ σε πρόσφατη ανακοίνωση της γνωστοποιεί […]

Την βοήθεια του Δημάρχου για ουσιαστική τουριστική ανάπτυξη της περιοχής έχει ζητήσει κατά καιρούς η Ένωση Ξενοδόχων, Τουριστικών Καταλυμάτων<...>και Επιχειρήσεων Εστίασης και Αναψυχής Δύμης, ενώ σε πρόσφατη ανακοίνωση της γνωστοποιεί στον Δήμαρχο της περιοχής, κ. Διονύση Γκοτσούλια, ότι η υπομονή της έχει πλέον εξαντληθεί.

Στην επιστολή της προς το Δήμαρχο, η Ένωση, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πελοπόννησος`, αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

“Εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο κ. Δήμαρχε και να χάνουμε τη μια τουριστική περίοδο μετά την άλλη, περιμένοντας από εκλογές σε εκλογές μήπως κάνετε κάτι για τον τουρισμό στην περιοχή μας. Ας υπάρξει κάποια σοβαρότητα επιτέλους.

Δηλώνετε ότι παραχωρήσατε χώρο στο πολιτιστικό κέντρο για το Σύλλογο μας, που ξεχάσατε να δώσετε και σε μας την παραχώρηση. Δηλώσατε ότι από τις αρχές Ιουλίου θα ανοίξει το Info Center, αλλά δε μας είπατε πώς θα ανοίξει, με τι εξοπλισμό, με τι ενημερωτικά φυλλάδια, με τι προσωπικό και με ποιες πινακίδες σήμανσης θα το βρίσκουν οι τουρίστες. Τέλος Ιουλίου και είναι ακόμα κλειστό. Κάνατε πάλι εξαγγελίες για ανάπλαση της παραλίας πάλι για χιλιάδες ευρώ. Δεν έχουμε καταλάβει, παρόλο που έχουμε γνώση περί τουριστικής υποδομής και ανάπτυξης για ποια ανάπλαση παραλιακής ζώνης μιλάτε, γιατί αν είναι αυτά τα κράσπεδα που φτιάξατε στην παραλία της Κ. Αχαΐας κάθε άλλο παρά ανάπλαση είναι, εκτός αν εννοείτε τις επενδύσεις των επιχειρηματιών της περιοχής.

Είχατε δεσμευτεί επίσης για βοήθεια στη δημιουργία εντύπου για την τουριστική προβολή της περιοχής. Ένταξη του λιμανιού της Αλυκής σε κάποιο πρόγραμμα για τον καλλωπισμό και την ανάπτυξη του, καθώς και την παραλία των Νιφορεΐκων. Μήπως κι εμείς πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά πλέον, αν πρέπει να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας απέναντι σας;”.

Ακόμη, τα μέλη της Ένωσης κάνουν λόγο για δεσμεύσεις, που δεν υλοποιήθηκαν από την πλευρά της δημοτικής αρχής, οι οποίες αφορούσαν σε εντατική καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό στις παραλίες Νιφορεΐκων και Αλισσού και την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κ. Αχαΐας, που βρίσκεται απέναντι από το δημαρχείο.

Από την άλλη, ο δήμαρχος Δύμης κ. Διονύσης Γκοτσούλιας ανέφερε ότι “τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις και μεγάλα έργα στην περιοχή, ενώ θα γίνουν ακόμη περισσότερα. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Όμως ως αντίλογο, ας μας πουν τι από όλα αυτά που κάναμε είχε γίνει πριν. Εμείς θεωρούμε ότι ο τουρισμός πρέπει να αναπτυχθεί έντονα στην περιοχή και ως δήμος έχουμε συμβάλει στη διαδικασία”.

Τέλος, σχετικά με το Info Center ο κ. Γκοτσούλιας υπογράμμισε ότι “τα κλειδιά του γραφείου βρίσκονται στα χέρια των μελών της Ένωσης”, ενώ όσον αφορά στο τουριστικό υλικό σημείωσε ότι “υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια που αφορούν στην περιοχή στην ΚΤΑΔΑ και την ΕΤΑΑ”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024