Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓια έλλειψη ενημέρωσης και εντύπων Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ στα ΚΕΠ κάνει λόγο ο Κατσιφάρας

Για έλλειψη ενημέρωσης και εντύπων Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ στα ΚΕΠ κάνει λόγο ο Κατσιφάρας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατέθεσε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2005, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, στην οποία κάνει λόγο για έλλειψη ενημέρωσης…

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατέθεσε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2005,<...>ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, στην οποία κάνει λόγο για έλλειψη ενημέρωσης και έλλειψη εντύπων Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών – ΚΕΠ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε τα ακόλουθα:

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους δικαιούχους Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ, που αποφασίζουν να ενημερωθούν μέσω των ΚΕΠ και να παραλάβουν τα Δελτία τους, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Στα περισσότερα ΚΕΠ δεν υπάρχουν τα ενημερωτικά έντυπα, τόσο για τα τριήμερα, όσο και για τα οκταήμερα, σε άλλα υπάρχουν μόνο για τη μία κατηγορία, σε άλλα δεν δέχονται την υποβολή αιτήσεων για παροχή Δελτίων, ενώ σε άλλα ζητούν από τον δικαιούχο να γνωρίζει το μέρος που θα πάει διακοπές για να του δώσουν σε φωτοτυπία τα καταλύματα που αφορούν μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή και αυτό, μέσα από τις φιλότιμες προσπάθειες, που καταβάλουν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ για να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι. Τα cd`s που διανέμονται από κάποια ΚΕΠ, αντί για τα έντυπα, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους περισσότερους δικαιούχους.

Η έλλειψη αυτή πληροφόρησης από τα ΚΕΠ, που δεν είναι με ευθύνη τους, και η οποία παρουσιάστηκε σε λιγότερο από δύο μήνες από την έναρξη του προγράμματος και ενώ απομένουν σχεδόν πέντε μήνες για την ολοκλήρωσή του, δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους δικαιούχους, αφού βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και το ενδιαφέρον είναι έντονο.

Το έντυπο που έχει εκδοθεί αυτή τη χρονιά, ειδικά για τα οκταήμερα είναι πολυσέλιδο και ενδεχομένως το μεγάλο κόστος του δεν επιτρέπει την διανομή του στους δικαιούχους, όμως τελικός αποδέκτης της δυσλειτουργίας είναι πάλι ο πολίτης.

Επειδή ο θεσμός του Κοινωνικού Τουρισμού έχει γίνει δεκτός από την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα σήμερα που το κοινωνικό εισόδημα έχει πληγεί, η στήριξή του κρίνεται αναγκαία όχι σε επίπεδο εξαγγελιών, αλλά σε επίπεδο ουσίας, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:


  1. Γνωρίζει η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι των παροχών του Κοινωνικού Τουρισμού σήμερα όταν απευθύνονται στα ΚΕΠ για ενημέρωση; Αν ναι, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την αντιμετώπισή τους;

  2. Πόσα έντυπα έχουν εκδοθεί για την ενημέρωση των δικαιούχων ανά κατηγορία και πως έχουν διανεμηθεί στην επικράτεια;

  3. Πόσο κόστισε η έκδοση των εντύπων αυτών και με ποια διαδικασία έγινε η ανάθεση ανά κατηγορία εντύπου;

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024