Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ Αττική Οδός θα κρίνει τη μεταφορά των αεροπορικών εταιριών στα Σπάτα

Η Αττική Οδός θα κρίνει τη μεταφορά των αεροπορικών εταιριών στα Σπάτα

Χωρίς την Αττική Οδό δεν μεταφέρεται καμιά αεροπορική εταιρία στο νέο διεθνές Αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ στα Σπάτα. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Roland Geiger διευθυντής αεροδρομίου της Lufthansa για Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ […]

Χωρίς την Αττική Οδό δεν μεταφέρεται καμιά αεροπορική εταιρία στο νέο διεθνές Αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' στα Σπάτα<.><...>. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Roland Geiger διευθυντής αεροδρομίου της Lufthansa για Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ σε συνέντευξη τύπου της Star Alliance στο Hilton Αθηνών, οι 48 ξένες αεροπορικές εταιρίες μέλη της IATA έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους ότι εάν ο οδικός άξονας που θα συνδέει την Αθήνα με τα Σπάτα δεν είναι έτοιμος παράλληλα με την έναρξη του νέου αεροδρομίου, καμία αεροπορική εταιρία δεν θα μεταφερθεί εκεί.
Η πρόθεση των αεροπορικών εταιριών έχει ανακοινωθεί και στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και τον Οκτώβριο του 2000 που πρόκειται να πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση των μελών της ΙΑΤΑ θα εξετασθεί η πορεία των εργασιών της Αττικής Οδού και θα αποφασισθεί οριστικά η αντίδραση των αεροπορικών εταιριών.
Σύμφωνα με τον κ. Geiger οι αεροπορικές εταιρίες περιμένουν οι υπεύθυνοι να υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους ότι το τμήμα της Αττικής Οδού από τον Σταυρό μέχρι το Αεροδρόμιο των Σπάτων θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι τον Μάρτιο του 2001 που ξεκινάει επίσημα τη λειτουργία και το αεροδρόμιο, και θα δίνει τη δυνατότητα για μεταφορά των επιβατών σε 12 λεπτά. Σύμφωνα με τις υποσχέσεις των υπευθύνων θα πραγματοποιηθούν μελέτες για τη ροή της κυκλοφορίας από τα νότια προάστια προς τα Σπάτα -δεδομένου ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στο σημερινό αεροδρόμιο θα μετακινούνται προς το νέο από τα νότια προάστια- ενώ θα υπάρχει εξυπηρέτηση με λεωφορεία express.
Επίσης, υπάρχει υπόσχεση και για διαπλάτυνση οδών διότι πολλά από τα μηχανήματα που πρόκειται να μεταφερθούν από το ένα αεροδρόμιο στο άλλο δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς τους με το υπάρχον οδικό δίκτυο.
Εάν υλοποιηθούν οι παραπάνω υποσχέσεις τότε θα γίνει κανονικά και η μεταφορά των αεροπορικών εταιριών στο Αεροδρόμιο των Σπάτων. Σε αντίθετη περίπτωση όπως ανέφερε ο κ. Geiger θα αποφασισθούν οι αντιπροτάσεις των αεροπορικών εταιριών στη συνάντηση του Οκτωβρίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024