Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Αττική Οδός θα κρίνει τη μεταφορά των αεροπορικών εταιριών στα Σπάτα

Θοδωρής Κουμέλης - 31 Μάρτιος 2000, 00:00

Χωρίς την Αττική Οδό δεν μεταφέρεται καμιά αεροπορική εταιρία στο νέο διεθνές Αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' στα Σπάτα<.><...>

. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Roland Geiger διευθυντής αεροδρομίου της Lufthansa για Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ σε συνέντευξη τύπου της Star Alliance στο Hilton Αθηνών, οι 48 ξένες αεροπορικές εταιρίες μέλη της IATA έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους ότι εάν ο οδικός άξονας που θα συνδέει την Αθήνα με τα Σπάτα δεν είναι έτοιμος παράλληλα με την έναρξη του νέου αεροδρομίου, καμία αεροπορική εταιρία δεν θα μεταφερθεί εκεί.
Η πρόθεση των αεροπορικών εταιριών έχει ανακοινωθεί και στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και τον Οκτώβριο του 2000 που πρόκειται να πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση των μελών της ΙΑΤΑ θα εξετασθεί η πορεία των εργασιών της Αττικής Οδού και θα αποφασισθεί οριστικά η αντίδραση των αεροπορικών εταιριών.
Σύμφωνα με τον κ. Geiger οι αεροπορικές εταιρίες περιμένουν οι υπεύθυνοι να υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους ότι το τμήμα της Αττικής Οδού από τον Σταυρό μέχρι το Αεροδρόμιο των Σπάτων θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι τον Μάρτιο του 2001 που ξεκινάει επίσημα τη λειτουργία και το αεροδρόμιο, και θα δίνει τη δυνατότητα για μεταφορά των επιβατών σε 12 λεπτά. Σύμφωνα με τις υποσχέσεις των υπευθύνων θα πραγματοποιηθούν μελέτες για τη ροή της κυκλοφορίας από τα νότια προάστια προς τα Σπάτα -δεδομένου ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στο σημερινό αεροδρόμιο θα μετακινούνται προς το νέο από τα νότια προάστια- ενώ θα υπάρχει εξυπηρέτηση με λεωφορεία express.
Επίσης, υπάρχει υπόσχεση και για διαπλάτυνση οδών διότι πολλά από τα μηχανήματα που πρόκειται να μεταφερθούν από το ένα αεροδρόμιο στο άλλο δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς τους με το υπάρχον οδικό δίκτυο.
Εάν υλοποιηθούν οι παραπάνω υποσχέσεις τότε θα γίνει κανονικά και η μεταφορά των αεροπορικών εταιριών στο Αεροδρόμιο των Σπάτων. Σε αντίθετη περίπτωση όπως ανέφερε ο κ. Geiger θα αποφασισθούν οι αντιπροτάσεις των αεροπορικών εταιριών στη συνάντηση του Οκτωβρίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top