Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΓια ανικανότητα του ΥΕΝ στη διαχείριση των θεμάτων ακτοπλοΐας κάνει λόγο η `Αννα Διαμαντοπούλου

Για ανικανότητα του ΥΕΝ στη διαχείριση των θεμάτων ακτοπλοΐας κάνει λόγο η `Αννα Διαμαντοπούλου

Σφοδρή επίθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την κατάσταση της ακτοπλοΐας και τα συχνά προβλήματα που παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό τα πλοία…

Σφοδρή επίθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την κατάσταση της ακτοπλοΐας<...>και τα συχνά προβλήματα που παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό τα πλοία, με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να δοκιμάζεται η υπομονή του επιβατικού κοινού και μάλιστα στα μέσα του καλοκαιριού.

Σε χτεσινές δηλώσεις της, η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, και Πολιτικής Καταναλωτών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. `Αννα Διαμαντοπούλου ανέφερε σχετικά τα εξής:

“Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες, αντί αυτή πρώτη να ζητήσει συγγνώμη για την ανικανότητα που επιδεικνύει στην διαχείριση των θεμάτων ακτοπλοΐας. Η δραματική κατάσταση που παρατηρείται φέτος στα λιμάνια, και ειδικότερα στον Πειραιά, έχει ήδη σημαντικές επιπτώσεις στην ζωή των πολιτών, στην οικονομία των νησιών μας, και στην τουριστική εικόνα της χώρας.

Η κυβέρνηση περιορίζεται σε αναφορές στο ενδιαφέρον της για την ασφάλεια και την απρόσκοπτη επιστροφή των πολιτών. Δηλαδή, στα όσα από δεκαετίες είχαν εξασφαλισθεί, και, δυστυχώς, τώρα μεταβάλλονται και πάλι σε ζητούμενα.

Η κυβέρνηση, ιδιαίτερα ενόψει της κορύφωσης της επιβατικής κίνησης του τριημέρου, καλείται έστω και την τελευταία ώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, κόντρα σε συμφέροντα και πιέσεις, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Ο κ. υπουργός ας θυμηθεί τη λογική ενός βέτο, αλλά πραγματικού και υπέρ των πολιτών αυτή την φορά”.

Η απάντηση του ΥΕΝ

Απαντώντας στις δηλώσεις των στελεχών του ΚΤΕ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ανέφερε σε χτεσινή του ανακοίνωση τα ακόλουθα:

“Με πυροτεχνήματα από τις παραλίες τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσπαθούν να επιτεθούν. Συμφέροντα, χρηματιστηριακά παιχνίδια, μονοπώλια και πειρατεία στην ακτοπλοΐα είναι φαινόμενα που εξέθρεψε η πολιτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και των αμφιλεγόμενων επιλογών της. Παραπέμπουν δε στα έργα και τις ημέρες της τελευταίας 20ετίας.

Τα 3 δισ. ευρώ του Χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την ανάπτυξη των λιμανιών, τα κίνητρα για τη ναυπήγηση νεότευκτων πλοίων για την άγονη γραμμή, η αποσυμφόρηση των δρομολογίων κατά τους μήνες αιχμής δρομολογούν την επίλυση των προβλημάτων, που ταλαιπωρούν επί δεκαετίες τη νησιωτική Ελλάδα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024