Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈντυπο του ΚΟΤ για την ασφάλεια προσωπικών αντικειμένων των τουριστών στα ξενοδοχεία

Έντυπο του ΚΟΤ για την ασφάλεια προσωπικών αντικειμένων των τουριστών στα ξενοδοχεία

Στην έκδοση ενός ενημερωτικού εντύπου, που θα περικλείει έναν δεκάλογο για την ασφάλεια των προσωπικών αντικειμένων των τουριστών,τόσο στα ξενοδοχεία, όσο και στα τουριστικά καταλύματα, προχωρά εντός των ημερών η […]

Στην έκδοση ενός ενημερωτικού εντύπου, που θα περικλείει έναν δεκάλογο για την ασφάλεια των προσωπικών αντικειμένων των τουριστών,<...>τόσο στα ξενοδοχεία, όσο και στα τουριστικά καταλύματα, προχωρά εντός των ημερών η Κυπριακή Κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό εμπλεκόμενο με τον τουρισμό τομέα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ασφάλειας των τουριστών.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα `Πολίτης`, ο `δεκάλογο της ασφάλειας` θα διανεμηθεί σε όλα τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και τουριστικά καταλύματα της Κύπρου, ενώ θα είναι γραμμένος τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική γλώσσα, με απλές συμβουλές για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, όπως απώλεια ή κλοπή προσωπικών αντικειμένων.

Ειδικότερα, οι συμβουλές, που θα αναφέρονται στο συγκεκριμένο φυλλάδιο, είναι οι εξής:

  • Φυλάξετε τα προσωπικά σας αντικείμενα: Χρησιμοποιείστε τη θυρίδα ασφαλείας που βρίσκεται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας. Αν δεν υπάρχει στο δωμάτιό σας, τότε ζητήστε από την υποδοχή να τοποθετηθούν τα αντικείμενα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου.

  • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα και οι πόρτες είναι ασφαλισμένα όταν φεύγετε από το δωμάτιό σας.

  • Όταν φεύγετε από το δωμάτιό σας, να παίρνετε μαζί σας μόνο ό,τι σας είναι απαραίτητο.

  • Μην αφήνετε ποτέ τα πράγματά σας ασυνόδευτα.

  • Αν χάσετε ή σας έχουν κλέψει οτιδήποτε, ή αν το δωμάτιό σας έχει παραβιαστεί, ενημερώστε αμέσως τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.

  • Αν αντιληφθείτε εγκαταλελειμμένα αντικείμενα όπως τσάντες ή άλλα προσωπικά αντικείμενα, στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου όπου διαμένετε, ενημερώστε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου αμέσως.

  • Μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα μέσα στα αυτοκίνητα. Αν είστε αναγκασμένοι να το κάνετε, καλύτερα να το κρύψετε κάπου να μην φαίνεται π.χ. στο χώρο αποσκευών.

  • Αν κάτι σας φανεί ύποπτο ή περίεργο, πληροφορήστε το προσωπικό υποδοχής. Μπορεί, με τη δική σας παρέμβαση να αποτρέψετε ένα έγκλημα.

  • Λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη δική σας ασφάλεια.


Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως για την έκδοση του φυλλαδίου, συνεργάστηκαν ο ΚΟΤ, το Υπουργείο Εμπορίου, η Αστυνομία και οι Σύνδεσμοι Ξενοδόχων, ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024