Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Helios Airways θα συνεχίσει το έργο της δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας

Η Helios Airways θα συνεχίσει το έργο της δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Helios Airways, Δημήτρης Πανταζής, δήλωσε ότι η λίστα των ονομάτων των επιβατών του μοιραίου Boeing 737-300 που μετέβαινε από Λάρνακα στην Αθήνα και την Πράγα και κατέπεσε κοντά στον Μαραθώνα θα δοθεί στην Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Helios Airways, Δημήτρης Πανταζής, δήλωσε ότι η λίστα των ονομάτων των επιβατών του μοιραίου Boeing 737-300<...> που μετέβαινε από Λάρνακα στην Αθήνα και την Πράγα και κατέπεσε κοντά στον Μαραθώνα θα δοθεί στην Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημείωσε ότι η εταιρία συμμερίζεται τον πόνο των συγγενών των 115 επιβατών και του εξαμελούς πληρώματος αλλά είπε ότι δεν μπορεί να δοθεί οποιοδήποτε όνομα πριν υπάρξει τεκμηρίωση.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου στο αεροδρόμιο Λάρνακας για την αεροπορική τραγωδία, ο κ. Πανταζής είπε ότι «σ’ αυτές τις τραγικές στιγμές, οι σκέψεις μας είναι μαζί με τους συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος της μοιραίας πτήσης και εκ μέρους της εταιρίας Helios Airways, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μας για την τραγωδία που έχει συμβεί».

Εξέφρασε επίσης βαθύτατα συλλυπητήρια στους συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος.

Η πληροφόρηση που έχει η εταιρεία για το συμβάν, είπε, εκπηγάζει από τις πληροφορίες οι οποίες μαζεύονται από τα κυβερνητικά τμήματα, της Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου και της Ελλάδας. «Δεν έχουμε τίποτε περισσότερες πληροφορίες που θα μπορούσαμε να δώσουμε παραπάνω φως στο συγκεκριμένο δυστύχημα”, είπε.

Αναφορικά με τη λίστα των ονομάτων των επιβατών, ο κ. Πανταζής είπε ότι υποχρέωση της εταιρίας είναι να δώσει όλα τα στοιχεία τα οποία έχει στην Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτοί οι κατάλογοι με τα διάφορα ονόματα που υπάρχουν στα συστήματα της εταιρείας ετοιμάζονται και σε πολύ λίγο χρόνο θα δοθούν στην αστυνομία για τα περαιτέρω.

Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι οι συγγενείς των επιβατών βρίσκονται μαζεμένοι από νωρίς στην καφετέρια του αεροδρομίου της Λάρνακας και αναμένουν να ενημερωθούν, ο κ. Πανταζής είπε ότι «αυτό το καταλαβαίνουμε και έχουμε κάθε συμπάθεια και αισθανόμαστε το δικό τους πόνο, αλλά πρέπει να αντιληφθείτε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε ένα απλό όνομα που βρίσκεται στη λίστα χωρίς να υπάρχει και κάποια τεκμηριώση για το συγκεκριμένο όνομα».

Ο κ. Πανταζής είπε ότι σε μερικά ονόματα δεν υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας ενώ υπάρχουν και κρατήσεις που έγιναν από ταξιδιωτικούς πράκτορες οι οποίοι πιθανόν να έχουν ή να μην έχουν τηλέφωνα.

«Είναι από τις πιο τραγικές ημέρες για όλους μας. Εκείνο το οποίο όμως πρέπει να υπάρξει κάποια προσοχή είναι όταν κάποιος ζητά το όνομα του συγγενή του, και εμείς και η Αστυνομία πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το συγκεκριμένο όνομα ήταν πάνω στη συγκεκριμένη πτήση», είπε.

Αναφορικά με τις συνθήκες που κατέπεσε το αεροσκάφος, ο κ. Πανταζής ανέφερε ότι χάθηκε επαφή με το αεροπλάνο κάποια συγκεκριμένη ώρα μετά από την απογείωση. «Μετά από εκείνη τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει γίνει με το αεροπλάνο», σημείωσε.

Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Πανταζής είπε ότι δεν βρίσκεται σε θέση να αναφέρει οτιδήποτε περισσότερο απ’όσα έχει δηλώσει.

Σε ερώτηση αν το συγκεκριμένο αεροπλάνο είχε πρόβλημα, ο κ. Πανταζής είπε ότι από τις δικές του εμπειρίες, πολλά αεροπλάνα έχουν βλάβες κατά καιρούς και κανένα αεροπλάνο σε κανένα μέρος του κόσμου δεν έχει οποιαδήποτε εξαίρεση. Επομένως, συνέχισε, δεν μπορεί κανένας να ξέρει μέχρι οι αρμόδιες αρχές που βρίσκονται στο χώρο που κατέπεσε το αεροσκάφος, το ερευνήσουν «για να ξέρουμε όλοι μας ακριβώς τι έχει γίνει».

Ανέφερε ότι ειδοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες αρχές καθώς και ο κατασκευαστής του αεροπλάνου.

Σε ερώτηση αν ο πιλότος είχε ενημερώσει το αεροδρόμιο για οποιαδήποτε βλάβη, ο κ. Πανταζής απάντησε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσει οτιδήποτε. Σημείωσε ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα.

Η εταιρία, κατέληξε, «θα συνεχίσει το πτητικό της πρόγραμμα διότι δεν έχει οποιαδήποτε πληροφόρηση την οποία την αποτρέπει από το να κάνει αυτό».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024