Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣοβαρά ερωτήματα και κατηγορίες για το μοιραίο Boeing της Helios

Σοβαρά ερωτήματα και κατηγορίες για το μοιραίο Boeing της Helios

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Πέτρου Θεοχαρίδη από την εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου στην ΕΡΤ 1, το συγκεκριμένο αεροπλάνο τύπου Boeing 737-300, κατασκευής του 1998, είχε και παλαιότερα δημιουργήσει προβλήματα στις πτήσεις του, λόγω τεχνικών βλαβών…

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Πέτρου Θεοχαρίδη από την εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου στην ΕΡΤ 1, το συγκεκριμένο αεροπλάνο<...> τύπου Boeing 737-300, κατασκευής του 1998, είχε και παλαιότερα δημιουργήσει προβλήματα στις πτήσεις του, λόγω τεχνικών βλαβών. Συγκεκριμένα, σε δύο περιπτώσεις είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση το Σεπτέμβριο του 2003 στην Ρόδο και τον περασμένο Ιούνιο σε μια πτήση του από το Λονδίνο. Το αεροπλάνο ανήκε στην Deutsche Structured Finance και ήταν νοικιασμένο με το σύστημα leasing από τις αερογραμμές Helios.

Και στις δύο περιπτώσεις όπως τόνισε ο κ. Θεοχαρίδης δεν υπήρξαν καθόλου κυρώσεις, παρά το γεγονός ότι είχαν διερευνηθεί τα αίτια των βλαβών που ήταν παρόμοιες με αυτές που παρουσίασε και χθες. Το ερώτημα που θέτει ο κ. Θεοχαρίδης είναι πως το αεροπλάνο εξασφάλισε άδεια πτήσης από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου αφού παρουσίαζε αρκετά συχνά τεχνικά προβλήματα, και υπήρχαν πολλά παράπονα για καθυστερήσεις στις πτήσεις του.

Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός που αναφέρει ο κ. Θεοχαρίδης ότι πριν από καιρό σημειώθηκαν παραιτήσεις μηχανικών ως ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή το αεροπλάνο συνέχιζε να πετάει. Επίσης, θέμα τίθεται για την εκπαίδευση και την αρτιότητα του προσωπικού που είχε την ευθύνη για το αεροπλάνο, με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024