Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Ε.Ε.Π.Φ.: 12 Ελληνικές ακτές χάνουν φέτος την Γαλάζια Σημαία τους

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Αύγουστος 2005, 00:00

Επιθεωρητές του Διεθνούς Προγράμματος `Γαλάζιες Σημαίες`, Έλληνες και ξένοι, διαπίστωσαν ότι στις ακτές Περαία, και Νέοι Επιβάτεςτου Δήμου Θερμαϊκού, καθώς και στις ακτές Αγ. Γεώργιος και Αγ. Προκόπιος στη Νάξο και, ακόμη, στην ακτή Γαλησάς της `Ανω Σύρου...

Επιθεωρητές του Διεθνούς Προγράμματος `Γαλάζιες Σημαίες`, Έλληνες και ξένοι, διαπίστωσαν ότι στις ακτές Περαία, και Νέοι Επιβάτες<...>

του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς και στις ακτές Αγ. Γεώργιος και Αγ. Προκόπιος στη Νάξο και, ακόμη, στην ακτή Γαλησάς της `Ανω Σύρου έχουν αναρτηθεί μεν Γαλάζιες Σημαίες λόγω των περσινών τους επιδόσεων, αλλά δεν τηρούνται φέτος σημαντικά Κριτήρια του Προγράμματος, όπως καθαριότητα της ακτής, ικανοποιητικές υπηρεσίες υγιεινής, ασφάλεια λουομένων και πληροφόρηση για τις περιβαλλοντικές δράσεις για τη προστασία του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος.

Είναι λυπηρό επίσης, όπως σημειώνει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) ότι ζητήθηκε και από τις ακτές Μεγάλος Γυαλός και Γλύστρα του Δήμου Λινδίων και την ακτή Κιοτάρι 1 του Δήμου Νότιας Ρόδου να μην αναρτήσουν `Γαλάζιες Σημαίες` φέτος λόγω σοβαρών παραλείψεων.

Τέλος, όσον αφορά στις ακτές Χρυσή Ακτή, Αγ. Απόστολοι 1 και Αγ. Απόστολοι 2 του Δήμου Ν. Κυδωνίας Χανίων, να σημειωθεί ότι δεν έχει παραχωρηθεί από τα Ε.Τ.Α. Α.Ε. η χρήση αιγιαλού και παραλίας, οπότε ο Δήμος δεν έχει προβεί στην οργάνωση των ακτών αυτών και δεν έχει αναρτήσει τις Γαλάζιες Σημαίες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top