Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αναγκαστική προσγείωση από την Qantas

Δώρα Σγάρτσου - 22 Αύγουστος 2005, 00:00

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Οζάκα, στην Ιαπωνία, πραγματοποίησε αεροσκάφος Airbus A330 της αυστραλιανής αεροπορικής<...>

εταιρίας Qantas με 191 επιβαίνοντες, όταν σήμανε συναγερμός. Όπως αργότερα ανέφεραν τα τηλεοπτικά κανάλια ο συναγερμός πιθανότατα προκλήθηκε κατά λάθος, και αφορούσε ύπαρξη καπνού στο χώρο των αποσκευών. Να σημειωθεί ότι η Qantas είναι μέσα στις 10 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου.

Κανένας από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε κατά την προσγείωση, ενώ εννιά υπέστησαν σοκ κατά την εκκένωση του αεροσκάφους και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, τόνισε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Περθ της Αυστραλίας με προορισμό το Τόκιο όταν “μία ένδειξη για ύπαρξη καπνού στον χώρο των αποσκευών” υποχρέωσε τον πιλότο να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Οζάκα λίγο πριν τις 01.00 (τοπική ώρα). Το αεροσκάφος μετέφερε 178 επιβάτες και 13 μέλη του πληρώματος.

“Η εκκένωση των επιβατών κρίθηκε αναγκαία για προληπτικούς λόγους και το πλήρωμα κατέβασε τις ειδικές πλαστικές τσουλήθρες αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μετά από επισταμένο έλεγχο δεν εντοπίστηκαν ίχνη καπνού ή φωτιάς. Η εταιρία πιστεύει ότι “ο συναγερμός σήμανε λόγω εσφαλμένης λειτουργίας των ειδικών αισθητήρων στον χώρο των αποσκευών”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top