Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνδιαφέρον Αβραμόπουλου για τον ιαματικό τουρισμό

Ενδιαφέρον Αβραμόπουλου για τον ιαματικό τουρισμό

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, πραγματοποίησε, χθες Δευτέρα 22 Αυγούστου 2005, επίσκεψη στο Νομό Ηλείας, όπου είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικούς φορείς, για […]

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, πραγματοποίησε, χθες Δευτέρα 22 Αυγούστου 2005, επίσκεψη στο<...> Νομό Ηλείας, όπου είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικούς φορείς, για θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε την περιοχή της Λίμνης Καϊάφα, τις εγκαταστάσεις της ιαματικής πηγής Κουνουπελίου, ενώ πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο του Πύργου, με Δημάρχους, εκπροσώπους των τοπικών φορέων, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑ.

Σε δηλώσεις του από την περιοχή του Καϊάφα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι “Επισκέφθηκα πριν από λίγο τη Λίμνη του Καϊάφα, έναν τόπο πανέμορφο, ο οποίος όμως, έχει και αυτός, όπως και πολλές γωνιές της πατρίδας μας, έντονα τα ίχνη της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας. Εκπονείται αυτόν τον καιρό από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής και συντομότατα, από κοινού με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης αλλά και τα όργανα της πολιτείας, θα γίνουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις.

Εκείνο που έχει σημασία είναι, να δούμε προοπτικά και σε βάθος χρόνου, το μέλλον της Ηλείας, η οποία στρέφεται σταδιακά προς τον τουρισμό, μιας και εδώ συνδυάζονται αρμονικά όλοι εκείνοι οι συντελεστές που ενθαρρύνουν και μας προτρέπουν προς την τουριστική ανάπτυξη. Πολιτισμός και περιβάλλον, το οποίο είναι πραγματικά απαράμιλλο και οι συνθήκες ιδεώδεις.

Απαιτούνται ωστόσο, να προωθηθούν το συντομότερο δυνατόν, όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί για την ενίσχυση των υποδομών, κυρίως στις αεροπορικές μεταφορές. Ήδη, από καιρό, έχει συζητηθεί στην κυβερνητική επιτροπή και έχουν δοθεί οδηγίες από τον Πρωθυπουργό για τη μετατροπή του αεροδρομίου της Ανδραβίδας και σε πολιτικό, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, και βεβαίως, η ολοκλήρωση όλου αυτού του οδικού έργου, από Κόρινθο μέχρι Πύργο.

Βέβαια, εκείνο που χρειάζεται -και αυτό είναι μεγάλη ευθύνη και της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- το συντομότερο δυνατόν, ν΄ αναληφθεί πρωτοβουλία για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα της περιοχής. Δεν είναι οι καλύτερες εικόνες, που δίνει σήμερα η Ηλεία στο σύνολό της. Ήδη, με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας είχαμε συνάντηση και συναποφασίσαμε για μια σειρά από συγκεκριμένα μέτρα. Ωστόσο, πρέπει να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους, οι παράγοντες της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν μπορεί να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη, χωρίς πολιτισμένο περιβάλλον.

Αγαπούμε την Ηλεία, πιστεύουμε στο μέλλον της. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα και τις προϋποθέσεις, για να προχωρήσει δυναμικά μπροστά. Έχει όμως και εικόνες, οι οποίες δεν συνάδουν με την πολιτιστική κληρονομιά και το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον.

Οι σχεδιασμοί ολοκληρώνονται. Τελειώνουν πλέον τα ψέματα. Το μέλλον προαναγγέλλεται θετικό και με μία σειρά από θεσμικές μεταβολές σε ό,τι αφορά τις χρήσεις γης στην περιοχή, όλοι είμαστε βέβαιοι, ότι αυτός ο τόπος θα είναι μοναδικός και ένας από τους πρώτους προορισμούς και για επενδύσεις και για τουρισμό στο μέλλον”, κατέληξε ο υπουργός.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024