Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ τουριστική αξιοποίηση του σπηλαιολογικού πλούτου μεταξύ των προτεραιοτήτων της τουριστικής πολιτικής

Η τουριστική αξιοποίηση του σπηλαιολογικού πλούτου μεταξύ των προτεραιοτήτων της τουριστικής πολιτικής

Η ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του σπηλαιολογικού πλούτου της χώρας, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποία εντάσσεται στις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού…

Η ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του σπηλαιολογικού πλούτου της χώρας, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας<...> του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποία εντάσσεται στις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Αυτό επισήμανε ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος, κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη των εργασιών του 14ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Σπηλαιολογίας που πραγματοποιείται στη χώρα μας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Λιάσκος σημείωσε ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που προωθεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, τα σπήλαια τα οποία επισκέπτεται ένας μεγάλος αριθμός τουριστών, μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική ενότητα εξασφάλισης νέων τουριστικών πόρων, μέσω της δημιουργίας ολοκληρωμένων “πακέτων”, που θα συνδυάζουν πολυποίκιλες δραστηριότητες.
Στην Ελλάδα επί συνόλου 10.000 περίπου εξερευνημένων σπηλαίων, περίπου 100 έχουν κριθεί ότι χρήζουν τουριστικής αξιοποίησης. Σε 20 από αυτά έχουν γίνει οι αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν τουριστικά. Στόχος είναι, όπως τόνισε ο κ. Λιάσκος, να αξιοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός σπηλαίων σε όλη τη χώρα, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών, που σήμερα ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο περίπου το χρόνο (Έλληνες και ξένοι) και να υπάρξει τουριστική τόνωση των ευρύτερων περιοχών όπου βρίσκονται σπήλαια. Το συνέδριο, στο οποίο μετέχουν 400 περίπου σύνεδροι από διάφορες χώρες, πραγματοποιείται στους Αγίους Αποστόλους Αττικής και οι εργασίες του θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024