Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέο Αιrbus A300-600 για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Απρίλιος 2000, 00:00

Στο αεροδρόμιο του Ελληνικού έφτασε εχθές το τρίτο αεροσκάφος τύπου Α300-600, της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στο οποίο δόθηκε<...>

το όνομα "ΚΡΗΤΗ".
Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2000, το "ΚΡΗΤΗ" πέταξε για πρώτη φορά σε κανονικό δρομολόγιο, εκτελώντας την πτήση της ΟΑ 906 και ΟΑ 907 προς και από τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.
Το νέο αεροσκάφος, πανομοιότυπο με τα άλλα δύο αεροσκάφη της εταιρίας, "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" (SX-BEK) και "ΑΘΗΝΑ" (SX-BEL), είναι προηγμένης τεχνολογίας και μπορεί να μεταφέρει 269 επιβάτες (28 Club Class και 241 Economy Class), καθώς και 34 τόνους φορτίο, σε απόσταση 4600 χλμ.
Το αεροσκάφος αυτό, όπως και τα άλλα δύο, χρησιμοποιούνται προς το παρόν στο δίκτυο της ΟΑ προς Ευρώπη (Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη) και Μέση Ανατολή, ενώ από τον Ιούνιο του 2000 προγραμματίζονται να εκτελούν δρομολόγια προς Βοστόνη, μέσω Μάντσεστερ, επειδή είναι ειδικά εξοπλισμένα για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων πάνω από τον Ατλαντικό.
Με την ένταξη του νέου Α300-600 στις υπερατλαντικές πτήσεις, αναμένεται να ενισχυθεί η κερδοφορία του δικτύου, επιτρέποντας στην

Ολυμπιακή Αεροπορία<.>

την αύξηση των συχνοτήτων στους υπερπόντιους προορισμούς της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top