Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αναγκαία πλέον η ίδρυση Ενιαίου Ευρωπαϊκού Κέντρου Συντονισμού Αερομεταφορών

Γιώργος Παπαδόπουλος - 06 Απρίλιος 2000, 00:00

Η αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας που ξεπερνά το 5% ετησίως και η ασυμβατότητα των συστημάτων εναέριας κυκλοφορίας των ευρωπαϊκών χωρών καθιστούν επιτακτική<...>

την ανάγκη για την ίδρυση ενός ενιαίου ευρωπαϊκού κέντρου συντονισμού αερομεταφορών. Το υπάρχον σύστημα δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις σημερινές αυξημένες απαιτήσεις με αποτέλεσμα οι αναχωρήσεις των αεροσκαφών να παρουσιάζουν καθυστερήσεις -μία στις τρεις πτήσεις έχει κατά μέσο όρο 20 λεπτά καθυστέρηση, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μεταφορών, ενώ τους θερινούς μήνες που αυξάνεται η κίνηση μπορεί να είναι και πολύωρες. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί οικονομικές επιπτώσεις που ξεπερνούν τα 3,5 τρισ. δραχμές ετησίως.
Αεροπορικές εταιρίες, τουριστικές επιχειρήσεις και οργανώσεις πολιτών έχουν ασκήσει έντονες πιέσεις τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μεταφορών όσο και στους επικεφαλείς του

Eurocontrol<.>

, οι οποίοι υποσχέθηκαν να δώσουν λύσεις σε ένα –όπως αποδείχθηκε- πολυσύνθετο πρόβλημα που απαιτεί διαρθρωτικές αλλαγές.
Η εξέταση του θέματος θα γίνει σε λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος Eurocontrol με τη συμμετοχή γενικών διευθυντών Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας. Επίσης τη Σύνοδο θα απασχολήσουν:
Οι ευρωπαϊκοί ουρανοί με τους εθνικούς διαχωρισμούς FIR και το κλείσιμο των μεγάλων αεροδιαδρόμων στα Βαλκάνια, που με τα γνωστά προβλήματα συμβάλλουν στις καθυστερήσεις των πτήσεων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top