Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανοίγει τουριστικά η Σαουδική Αραβία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Απρίλιος 2000, 00:00

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις εφημερίδων και του πρακτορείου Reuters η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είναι σχεδόν έτοιμη να ανοίξει το ‘συντηρητικό βασίλειο’<...>

της Σαουδικής Αραβίας στους διεθνείς τουρίστες.
Το κυβερνητικό συμβούλιο στην εβδομαδιαία του συνέλευση στο Ριάντ πρωτεύουσα της χώρας αποδέχθηκε την πρόταση για την έκδοση βίζας σε διεθνείς τουρίστες. Όμως επίσης, ζήτησε τον καθορισμό λεπτομερών κανονισμών για να επιτραπεί η είσοδος στους επισκέπτες σε ιερούς, ιστορικούς αλλά και τουριστικούς χώρους σε μια χώρα η οποία είναι ‘το σπίτι’ του Ισλάμ.
Παρόλα αυτά η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται σαν το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη του διεθνούς τουρισμού στη χώρα.
Η καθημερινή αραβική εφημερίδα al-Eqtisadiah ανέφερε σύμφωνα με τουριστικές πηγές ότι οι προϋποθέσεις της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων την υποχρέωση των τουριστών να ταξιδεύουν στην χώρα με οργανωμένα γκρουπ και σε συνεργασία με μια τοπική επιχείρηση, η οποία θα αναλαμβάνει την ευθύνη του γκρουπ όπως και την υποχρέωση να επιβεβαιώνει ότι οι τουρίστες θα φεύγουν εκτός της χώρας μετά το τέλος των διακοπών τους.
Η

Σαουδική Αραβία<.>

στρέφεται προς την τουριστική βιομηχανία για να μειώσει την εξάρτηση της οικονομίας της από την εισροή συναλλάγματος λόγω του πετρελαίου.
Ο υπουργός Άμυνας της χώρας Prince Sultan πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το βασίλειο έχει δημιουργήσει ένα συμβούλιο με σκοπό την προσέλκυση τουριστών, λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν σύντομα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε γίνει αποδεκτό ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι Μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να επισκεφθούν τις ιερές πόλεις Μέκκα και Μεδίνα.
Η νοτιοδυτική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας Asir προσελκύει 1,5 εκατ. τουρίστες το χρόνο, κυρίως μέσα από την Σαουδική Αραβία και τις γειτονικές χώρες του Κόλπου οι κάτοικοι των οποίων δεν χρειάζονται βίζα.
Παρόλα αυτά ο διευθυντής του τμήματος διαβατηρίων Asaad bin Abdul-Karim ανακοίνωσε ότι σκοπός της Σαουδικής Αραβίας είναι να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες από τις τριγύρω αραβικές χώρες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top