Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Με κατεύθυνση το Αζερμπαϊτζάν πέταξαν την Κυριακή οι Τουρκοκυπριακές Αερογραμμές

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Αύγουστος 2005, 00:00

Την πρώτη απευθείας πτήση από τα κατεχόμενα προς το αεροδρόμιο του Μπακού και πιο συγκεκριμένα το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησαν την Κυριακή,<...>

28 Αυγούστου 2005, οι Τουρκοκυπριακές Αερογραμμές, σε μια κίνηση ανταπόδοσης ουσιαστικά της απευθείας πτήσης του προηγούμενου μήνα της ιδιωτικής αζερικής εταιρίας `Imair Airlines` στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Στην πρώτη αυτή απευθείας πτήση μετέβαινε 90μελή αντιπροσωπεία, η οποία αποτελείτο από τον τέως τ/κ ηγέτη, κ. Ραούφ Ντενκτάς, τον `υπουργό` εξωτερικών, κ. Σερντάρ Ντενκτάς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, ενώ έγινε δεκτή στο αεροδρόμιο του Μπακού από κρατικούς αξιωματούχους, μέλη των ενώσεων επιχειρηματιών Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν και άλλους επισήμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας `Πολίτης`, πρόθεση του ψευδοκράτους είναι να δοκιμάσουν σε πρώτη φάση μέσω της σύσφιγξης των σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν τα περιθώρια αντίδρασης της ε/κ πλευράς και σε δεύτερη φάση να επιχειρήσουν απευθείας πτήσεις και σε άλλες χώρες.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο κ. Σερντάρ Ντενκτάς πριν από την αναχώρηση του αεροσκάφους από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου “η απευθείας πτήση θα είναι ένα σημαντικό βήμα για άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/Κ, κάτι που, κατά τον ίδιο, θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού”. Πρόσθεσε ακόμη ότι “η επίσκεψη δεν είναι `επίσημη`, αλλά ιδιωτική.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top