Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠαυλίδης: Το ακτοπλοϊκό πρόβλημα θα λυθεί με απόφαση του Κώστα Καραμανλή

Παυλίδης: Το ακτοπλοϊκό πρόβλημα θα λυθεί με απόφαση του Κώστα Καραμανλή

Την διαβεβαίωση ότι “το ακτοπλοϊκό πρόβλημα θα λυθεί με απόφαση του Κώστα Καραμανλή“ έδωσε το μεσημέρι της Κυριακής, 28 Αυγούστου 2005,στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, […]

Την διαβεβαίωση ότι το ακτοπλοϊκό πρόβλημα θα λυθεί με απόφαση του Κώστα Καραμανλή έδωσε το μεσημέρι της Κυριακής, 28 Αυγούστου 2005,<...>στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλης Παυλίδης.

Αν και δεν αποκάλυψε στους δημοσιογράφους τους ακριβείς τρόπους επίλυσης του ακτοπλοϊκού προβλήματος, ωστόσο ανέφερε σαν ένα πρώτο βήμα την συζήτηση, πιθανότατα και στο τελευταίο θερινό τμήμα της Βουλής, της πρότασης για την μετατροπή των συμβάσεων με τους ακτοπλόους από μονοετείς σε 5ετούς διάρκειας, για τις γραμμές δημοσίου συμφέροντος.

“Το πρόβλημα το κληρονομήσαμε. Παραλάβαμε το Αιγαίο αλίμενο και αβάπορο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αιγαίου, ενώ όπως υποστήριξε “η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που το ανέδειξε σε `εθνικό ζήτημα`.

Ειδικότερα, ο κ. Παυλίδης, αναφέρθηκε στην έλλειψη πλοίων η οποία, όπως τόνισε “οφείλεται καταρχάς σε μία έντονη τάση που υπήρξε φέτος για επίσκεψη των νησιών μας από Έλληνες”. “Παράλληλα”, πρόσθεσε ότι “τα πλοία που έχουμε στη διάθεσή μας δεν είναι αρκετά, αφού η δυναμικότητά τους είναι μεταφορά μέχρι 50 χιλιάδων ατόμων. Σ` αυτό επιτείνουν οι βλάβες που παρουσιάστηκαν συγχρόνως σε πέντε πλοία αλλά και το γεγονός ότι απουσιάζουν από τη γραμμή τρία πλοία της Δ.Α.Ν.Ε. και άλλων εταιριών”. Ήταν αναμενόμενη η έκρηξη, όχι βέβαια στην έκταση που παρατηρήθηκε, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Τέλος, ως παράδειγμα της προσπάθειας που καταβάλλουν τα συναρμόδια υπουργεία για την επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος, ο κ. Παυλίδης ανέφερε την Κάλυμνο, η οποία έχει σήμερα 12 προσεγγίσεις πλοίων εβδομαδιαίως.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024