Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπέμβαση ΟΟΣΑ για το ολιγοπώλιο της ελληνικής ακτοπλοΐας

Επέμβαση ΟΟΣΑ για το ολιγοπώλιο της ελληνικής ακτοπλοΐας

Ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τη λύση στην κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική ακτοπλοΐα και για την οποία έχει εκφράσει πρόσφατα την ανησυχία και τον προβληματισμό του ο Σύνδεσμος των […]

Ο ΟΟΣΑ<.> αναλαμβάνει να δώσει τη λύση στην κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική ακτοπλοΐα<...> και για την οποία έχει εκφράσει πρόσφατα την ανησυχία και τον προβληματισμό του ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδα Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (HATTA). Σε συναντήσεις που είχαν εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ με παράγοντες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας φαίνεται να κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στην ελληνική ακτοπλοΐα επικρατούν ολιγοπωλιακές μορφές εκμετάλλευσης.
Τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των εμπειρογνωμόνων είναι η δημιουργία μηχανισμών που να προάγουν τον ανταγωνισμό στην ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά, ο τρόπος χορήγησης των αδειών σκοπιμότητας, η απουσία αντικειμενικών κριτηρίων και τέλος ο κρατικός παρεμβατισμός τις τιμές των ναύλων.
Ανάλογος προβληματισμός είχε εκφραστεί πριν από μερικούς μήνες από στελέχη της διεύθυνσης Ναυτιλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μεταβατικές διατάξεις που θα αφορούν στην ομαλή μετάβαση στις νέες συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην ελληνική ακτοπλοΐα μετά από την άρση του cabotage.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024