Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣηφουνάκης: Μέγα σκάνδαλο η εξαγγελία της σύναψης πενταετών συμβάσεων επιδοτήσεων άγονων γραμμών

Σηφουνάκης: Μέγα σκάνδαλο η εξαγγελία της σύναψης πενταετών συμβάσεων επιδοτήσεων άγονων γραμμών

Πόλεμο στον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, με αφορμή την παρούσα κατάσταση της ελληνικής ακτοπλοΐας και τις αποφάσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σχετικά με την εξαγγελθείσα πενταετή σύμβαση επιδοτήσεων άγονων γραμμών, ξεκίνησε ο…

Πόλεμο στον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, με αφορμή την παρούσα κατάσταση της ελληνικής ακτοπλοΐας<...>και τις αποφάσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σχετικά με την εξαγγελθείσα πενταετή σύμβαση επιδοτήσεων άγονων γραμμών, ξεκίνησε ο Ευρωβουλευτής και τέως Υπουργός, κ. Νίκος Σηφουνάκης, με πρόσφατα σχόλια του, που δημοσιεύει η τοπική εφημερίδα `Δημοκρατική`.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σηφουνάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:

“Την ανυπαρξία οιασδήποτε πολιτικής και ωφέλιμων κυβερνητικών παρεμβάσεων στα ζητήματα ακτοπλοΐας και νησιωτικής πολιτικής από το Υπουργείο Αιγαίου, κατά την προσφιλή στη Ν.Δ. μέθοδο, ο Υπουργός κ. Aρ. Παυλίδης, προσπαθεί να αιτιολογήσει επιρρίπτοντας σε άλλους τις ευθύνες, δηλαδή στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως συνήθως, αλλά και στη Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου!

Ο δύσμοιρος δεν έχει κατανοήσει ακόμη τη σκοπιμότητα και την λογική της δρομολογημένης λύσης, που του παραδώσαμε για ναυπηγήσεις σύγχρονων και ευέλικτων πλοίων και εξακολουθεί να αναμασά τις θεωρίες του περί `κρατικών πλοίων` και `αντιγραφή μελετών`. Όταν του παρέδιδα το Υπουργείο τον ενημέρωσα σχετικά, για να αντιληφθεί ανάμεσα στα άλλα, πώς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (Φιλανδία – Δανία κ.ά.) έλυσαν με τον ίδιο τρόπο προβλήματα ακτοπλοϊκών μέσων και αξιοποίησαν Κοινοτικούς πόρους.

Η εξαγγελία της σύναψης πενταετών συμβάσεων επιδοτήσεων άγονων γραμμών, στη στιγμή που δεν προσφέρονται αξιόπλοα και κατάλληλα πλοία, δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει τους Αιγαιοπελαγίτες και τους τουρίστες, αλλά μόνο τους `ημέτερους` εφοπλιστές. Εάν τελικά προχωρήσουν, αυτό θα αποτελέσει μέγα σκάνδαλο, που δεν θα αφεθεί βέβαια στην τύχη του. Όσο για τις ειρωνείες για την προβολή του Αιγαίου, τις εκδόσεις και τους θεσμούς που κατοχυρώσαμε και αναδείξαμε στο Αρχιπέλαγος, τις επιστρέφω στον κ. Παυλίδη, με την επισήμανση ότι μέχρι τώρα το μόνο που κάνει είναι να `αντιγράφει` ό,τι πέρσι κατέκρινε.

Δυστυχώς φέτος τη γιορτή της Regatta την αμαύρωσε, αφού επίσημο προσκεκλημένο είχε τον κ. Γλύξμπουργκ. Ας τον καμαρώνουν, τον φιλομοναρχικό Υπουργό Αιγαίου, όσοι παραβρέθηκαν και πίστεψαν στην φιέστα που διοργάνωσε, δήθεν για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Αλίμονο, Δημοκρατία και Γλύξμπουργκ δεν συμβιβάζονται.

Ας δημοσιοποιήσει ακόμη με την ευκαιρία, τι έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα σε εκδηλώσεις `φανφάρες`, όπως τις αποκαλεί αυτός ο `τουρίστας` του Αιγαίου.
Λίγη προσοχή και σεβασμός σε αυτό που λέγεται `συνέχεια` στο δημόσιο συμφέρον ποτέ δεν βλάπτει”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024