Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Υπερδιπλασιάσθηκε ο αριθμός των ξένων τουριστικών σκαφών στα ελληνικά λιμάνια και μαρίνες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 September 2005, 00:00

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από επαγγελματικούς φορείς του κλάδου και τέθηκαν υπ` όψη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, από τον<...>

Μάιο έως και το τέλος Αυγούστου φέτος καταγράφηκαν 1101 αφίξεις σκαφών έναντι 433 πέρυσι την ίδια περίοδο.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά που φτάνουν και το 300%, σημειώθηκαν στη Μύκονο, Κεφαλονιά και ακολούθως στη Ρόδο και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος δήλωσε ότι η χρονιά που διανύουμε στο Yachting είναι από τις εντυπωσιακότερες των τελευταίων είκοσι χρόνων και σημείωσε την βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού τουρισμού για την ενίσχυση του θαλασσίου τουρισμού που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές στο πεδίο των θεματικών ενοτήτων του τουρισμού, που θα αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Λιάσκος επισήμανε ότι σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομίας και Ναυτιλίας θα προωθηθούν μέτρα με στόχο να τονωθεί περαιτέρω η κίνηση και να γίνει ελκυστικότερος ο ελλιμενισμός τουριστικών σκαφών σε ελληνικές μαρίνες, αλλά και να υπάρξουν ειδικά κίνητρα για τη φύλαξη ξένων σκαφών σε μαρίνες κατά τους χειμερινούς μήνες. 

Τα μέτρα και οι πολιτικές για το θαλάσσιο τουρισμό περιλαμβάνουν τον εμπλουτισμό του θεσμικού πλαισίου, την κατασκευή έργων εκσυγχρονισμού σε μαρίνες και τη δημιουργία περισσοτέρων καταφυγίων για τουριστικά σκάφη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top