Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπερδιπλασιάσθηκε ο αριθμός των ξένων τουριστικών σκαφών στα ελληνικά λιμάνια και μαρίνες

Υπερδιπλασιάσθηκε ο αριθμός των ξένων τουριστικών σκαφών στα ελληνικά λιμάνια και μαρίνες

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από επαγγελματικούς φορείς του κλάδου και τέθηκαν υπ` όψη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, από τον Μάιο έως και το τέλος Αυγούστου φέτος καταγράφηκαν 1101 αφίξεις […]

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από επαγγελματικούς φορείς του κλάδου και τέθηκαν υπ` όψη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, από τον<…> Μάιο έως και το τέλος Αυγούστου φέτος καταγράφηκαν 1101 αφίξεις σκαφών έναντι 433 πέρυσι την ίδια περίοδο.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά που φτάνουν και το 300%, σημειώθηκαν στη Μύκονο, Κεφαλονιά και ακολούθως στη Ρόδο και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος δήλωσε ότι η χρονιά που διανύουμε στο Yachting είναι από τις εντυπωσιακότερες των τελευταίων είκοσι χρόνων και σημείωσε την βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού τουρισμού για την ενίσχυση του θαλασσίου τουρισμού που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές στο πεδίο των θεματικών ενοτήτων του τουρισμού, που θα αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Λιάσκος επισήμανε ότι σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομίας και Ναυτιλίας θα προωθηθούν μέτρα με στόχο να τονωθεί περαιτέρω η κίνηση και να γίνει ελκυστικότερος ο ελλιμενισμός τουριστικών σκαφών σε ελληνικές μαρίνες, αλλά και να υπάρξουν ειδικά κίνητρα για τη φύλαξη ξένων σκαφών σε μαρίνες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τα μέτρα και οι πολιτικές για το θαλάσσιο τουρισμό περιλαμβάνουν τον εμπλουτισμό του θεσμικού πλαισίου, την κατασκευή έργων εκσυγχρονισμού σε μαρίνες και τη δημιουργία περισσοτέρων καταφυγίων για τουριστικά σκάφη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024