Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Με κατάληψη του αεροδρομίου Ηρακλείου απειλεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Αλικαρνασσού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Σεπτέμβριος 2005, 00:00

Με στόχο να έχουν μια απάντηση από την κυβέρνηση οι κάτοικοι της Νέας  Αλικαρνασσού για το αν έχει σκοπό να προχωρήσει η μετεγκατάστασή<...>

του αεροδρομίου και για την πορεία της δημιουργίας νέου διεθνούς αερολιμένα σε άλλο σημείο του νομού Ηρακλείου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Αλικαρνασσού έφθασε στο σημείο να απειλήσει ακόμα και με κατάληψη του αεροδρομίου “Ν. Καζαντζάκη”.

Πρόσφατα, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Αλικαρνασσού αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις που προβλέπουν το κλείσιμο του αεροδρομίου με όποιο τρόπο μπορεί αυτό να επιτευχθεί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό αναφορικά με τη μεταφορά του νέου αεροδρομίου.

Μάλιστα, συστάθηκε τριμελής επιτροπή, η οποία θα αναλάβει θα κάνει επαφές με όλους τους πολιτικούς φορείς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που σχετίζονται με υπηρεσίες αεροδρομίου. Ξεκινώντας από ενημέρωση τοπικών φορέων, η τριμελής επιτροπή θα απευθυνθεί σε υπουργούς, ακόμη και στον πρωθυπουργό αν αυτό καταστεί εφικτό, ώστε να λάβει δεσμεύσεις. Εκτός από τις συναντήσεις που θα επιδιωχθούν, θα αποσταλούν επιστολές και στους πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων για τις προθέσεις της δημοτικής Αρχής Αλικαρνασσού. Ο δήμαρχος Αλικαρνασσού κ. Σισαμάκης δήλωσε ότι “αποτελεί δυναμική διεκδίκηση για γρήγορη μεταφορά του αεροδρομίου που είναι κίνδυνος για την πόλη μας. Τα περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά. Αν μετά τις απαντήσεις που θα πάρουμε από τις επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς και φορείς δεν ικανοποιηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, θα προχωρήσουμε σε κλείσιμο και κατάληψη αεροδρομίου στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Τελευταία βλέπουμε πολλές πτώσεις αεροσκαφών. Η κύρια ευθύνη αν συμβεί κάποιο ατύχημα πέφτει στον ίδιο το πρωθυπουργό”, δήλωσε ο κ. Σισαμάκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top