Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σταύρος Αρναουτάκης - Ευρωβουλευτής

Παρέμβαση Αρναουτάκη στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την Έκθεση ανάπτυξης του αειφόρου τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 15 September 2005, 00:00

Παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την πρόσφατη έκθεση, που ψηφίστηκε, για τις νέες προοπτικές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη του αειφόρου ευρωπαϊκού τουρισμού, έκανε χτες, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2005, ο ευρωβουλευτής...

Παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την πρόσφατη έκθεση, που ψηφίστηκε, για τις νέες προοπτικές και προκλήσεις<...>

που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη του αειφόρου ευρωπαϊκού τουρισμού, έκανε χτες, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2005, ο ευρωβουλευτής, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, επισημαίνοντας πως ”η απάντηση του ευρωπαϊκού τουρισμού στον ανταγωνισμό περιλαμβάνει ανταγωνιστικές τουριστικές επιχειρήσεις, που θα παρέχουν υπηρεσίες ποιότητας, δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν θα αλλοιώνουν τον τοπικό πολιτισμό”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αρναουτάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πατρίς` σημειώνει τα ακόλουθα:

”Ο αειφόρος τουρισμός μπορεί και πρέπει να συμβάλει στη διατήρηση υψηλών και σταθερών επιπέδων οικονομικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιφέρειες, όπου αποτελεί βασικό πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας. Ο κλάδος του τουρισμού, ο οποίος προσελκύει κυρίως τον γυναικείο πληθυσμό και τους νέους, ενισχύει ουσιαστικά τον τομέα της απασχόλησης και ανταποκρίνεται στην λογική της στρατηγικής της Λισαβώνας. Διανύουμε όμως μια εξαιρετικά κρίσιμη εποχή για την ανάπτυξη του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα, κάτι που επηρεάζει άμεσα και τις δικές μας πολιτικές για την απασχόληση, καθώς και τον ανταγωνισμό στον κλάδο αυτό, στον οποίο δραστηριοποιούνται και από τον οποίο επηρεάζονται χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Βασική προϋπόθεση για οποιοδήποτε σχεδιασμό μιας πολιτικής για τον τουρισμό αποτελεί η βαθιά γνώση των ιδιαιτεροτήτων και των προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση επιστημονικών εργαλείων και μεθόδων, η επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου περιφερειακών παρατηρητηρίων τουρισμού για τον συντονισμό και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Η απάντηση του ευρωπαϊκού τουρισμού στην πρόκληση του ανταγωνισμού που υφίσταται, θα πρέπει κατά προτεραιότητα να περιλαμβάνει ανταγωνιστικές τουριστικές επιχειρήσεις που θα παρέχουν υπηρεσίες ποιότητας και που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν θα αλλοιώνουν τον τοπικό πολιτισμό. Η απάντηση του ευρωπαϊκού τουρισμού θα πρέπει να δοθεί με υπευθυνότητα και με έμφαση στις κοινωνικές και τις πολιτιστικές αξίες της Ένωσης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top