Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΠαρέμβαση Αρναουτάκη στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την Έκθεση ανάπτυξης του αειφόρου τουρισμού

Παρέμβαση Αρναουτάκη στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την Έκθεση ανάπτυξης του αειφόρου τουρισμού

Παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την πρόσφατη έκθεση, που ψηφίστηκε, για τις νέες προοπτικές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη του αειφόρου ευρωπαϊκού τουρισμού, έκανε χτες, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2005, ο ευρωβουλευτής…

Παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την πρόσφατη έκθεση, που ψηφίστηκε, για τις νέες προοπτικές και προκλήσεις<...>που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη του αειφόρου ευρωπαϊκού τουρισμού, έκανε χτες, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2005, ο ευρωβουλευτής, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, επισημαίνοντας πως “η απάντηση του ευρωπαϊκού τουρισμού στον ανταγωνισμό περιλαμβάνει ανταγωνιστικές τουριστικές επιχειρήσεις, που θα παρέχουν υπηρεσίες ποιότητας, δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν θα αλλοιώνουν τον τοπικό πολιτισμό”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αρναουτάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πατρίς` σημειώνει τα ακόλουθα:

“Ο αειφόρος τουρισμός μπορεί και πρέπει να συμβάλει στη διατήρηση υψηλών και σταθερών επιπέδων οικονομικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιφέρειες, όπου αποτελεί βασικό πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας. Ο κλάδος του τουρισμού, ο οποίος προσελκύει κυρίως τον γυναικείο πληθυσμό και τους νέους, ενισχύει ουσιαστικά τον τομέα της απασχόλησης και ανταποκρίνεται στην λογική της στρατηγικής της Λισαβώνας. Διανύουμε όμως μια εξαιρετικά κρίσιμη εποχή για την ανάπτυξη του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα, κάτι που επηρεάζει άμεσα και τις δικές μας πολιτικές για την απασχόληση, καθώς και τον ανταγωνισμό στον κλάδο αυτό, στον οποίο δραστηριοποιούνται και από τον οποίο επηρεάζονται χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Βασική προϋπόθεση για οποιοδήποτε σχεδιασμό μιας πολιτικής για τον τουρισμό αποτελεί η βαθιά γνώση των ιδιαιτεροτήτων και των προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση επιστημονικών εργαλείων και μεθόδων, η επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου περιφερειακών παρατηρητηρίων τουρισμού για τον συντονισμό και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Η απάντηση του ευρωπαϊκού τουρισμού στην πρόκληση του ανταγωνισμού που υφίσταται, θα πρέπει κατά προτεραιότητα να περιλαμβάνει ανταγωνιστικές τουριστικές επιχειρήσεις που θα παρέχουν υπηρεσίες ποιότητας και που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν θα αλλοιώνουν τον τοπικό πολιτισμό. Η απάντηση του ευρωπαϊκού τουρισμού θα πρέπει να δοθεί με υπευθυνότητα και με έμφαση στις κοινωνικές και τις πολιτιστικές αξίες της Ένωσης”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024