Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πρόγραμμα Νεολαία

Πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος και περιοχών πολιτιστικής κληρονομιάς

Θοδωρής Κουμέλης - 21 September 2005, 00:00

Ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα, που κύρια θεματική του έχει την ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος και περιοχών πολιτιστικής κληρονομιάς<...>

μέσα από δράσεις των νέων και πραγματοποιείται με ανταλλαγές φοιτητών, έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του στην περιοχή των Σερρών από τις αρχές του μήνα. Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Νεολαία, που φέρει τον τίτλο `Ενίσχυση προστασίας του περιβάλλοντος και περιοχών πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από δράσεις των νέων` ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 8 Οκτωβρίου 2005, ενώ η ανταλλαγή των φοιτητών ξεκινά στις 2 Νοεμβρίου και τελειώνει στις 8 Νοεμβρίου 2005.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν νέοι και των δύο φύλων, ηλικίας 15-25 ετών, ενώ χώρα προέλευσης τους είναι η Ελλάδα, η Γαλλία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Λιθουανία και η Ρουμανία.

Ειδικότερα, οι νέοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής είναι σπουδαστές του ΤΕΙ Σερρών, οι οποίοι θα συνεργαστούν με ξένους φορείς και με νέους από άλλες χώρες, σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση και ανάδειξη περιοχών πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέσα από τις κατά τόπους επισκέψεις, παρατηρήσεις, έρευνες που θα πραγματοποιούνται, οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα, με τη βοήθεια των συνοδών τους, να εξετάσουν τα αποτελέσματα της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους και να υιοθετήσουν στάσεις ζωής κατάλληλες για την προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top