Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑλαβάνος: Λόγοι εθνικής ασφάλειας επιτάσσουν την ύπαρξη εθνικού αερομεταφορέα

Αλαβάνος: Λόγοι εθνικής ασφάλειας επιτάσσουν την ύπαρξη εθνικού αερομεταφορέα

Με τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή, και τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, συναντήθηκε χτες, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2005, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, κ. Αλέκος Αλαβάνος, με κεντρικό θέμα συζήτησης τους τα…

Με τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή, και τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη,<...>συναντήθηκε χτες, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2005, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, κ. Αλέκος Αλαβάνος, με κεντρικό θέμα συζήτησης τους τα τεκταινόμενα στην υπόθεση της Ολυμπιακής.

Ειδικότερα, ο κ. Αλαβάνος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποφασιστεί η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, πρόταση που, όπως είπε, προβλημάτισε τον πρωθυπουργό, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει “μια εθνική αεροπορική εταιρία με υψηλά ποιοτικά στάνταρντς.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έθεσε στον πρωθυπουργό τα ακόλουθα θέματα:

Πρώτο: Λόγοι ασφάλειας των πτήσεων, που είναι πολύ σημαντικοί, επιτάσσουν την ύπαρξη μιας εθνικής αεροπορικής εταιρείας με ψηλά ποιοτικά στάνταρντς, που μόνο η Τεχνική Βάση της Ολυμπιακής σήμερα τα δίνει.

Δεύτερο: Λόγοι οικονομικοί, αναπτυξιακοί, τουριστικοί αλλά και λόγοι εθνικής ασφάλειας, επιτάσσουν την ύπαρξη εθνικού αερομεταφορέα”.

Χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος ανέφερε στον Πρωθυπουργό ότι “δεν θα θέλαμε με τίποτα η Ο.Α. να καταλήξει σε χέρια εταιριών, όπως για παράδειγμα αυτή με την οποία έχει υπάρξει το προσύμφωνο για την πώλησή της, οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση ισραηλινών και αμερικανικών κεφαλαίων”.

Στη συνέχεια, όσον αφορά τώρα στο θέμα της εξεταστικής επιτροπής, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι ζήτησε από τον κ. Καραμανλή “να προχωρήσει η εξεταστική επιτροπή, βάση του άρθρου 149 της Βουλής διότι υπάρχει ένα παρελθόν στις σχέσεις κράτους – Ολυμπιακής, που δεν είναι αυτό που μας λέει η Ε.Ε.”. “Υπάρχουν”, πρόσθεσε “πολλές οφειλές του κράτους στην Ο.Α. που δεν έχουν καταγραφεί, που έχουν σχέση με τη διακίνηση υπαλλήλων, με τις εκπτώσεις που επέβαλε και το τιμολόγιο που επέβαλε το ίδιο το κράτος, με τη διακίνηση αεροπλάνων με βάση προγραμματισμούς που έχουν σχέση με συμφέροντα του κράτους και όχι με τα συμφέροντα της εταιρίας”.

“Όλα αυτά”, κατέληξε ο κ. Αλαβάνος, “πρέπει να διερευνηθούν” και πρόσθεσε ότι “πρέπει επίσης να διερευνηθούν και οι προμήθειες, ειδικά του στόλου, οι οποίες έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια και δημιουργούν πάρα πολλά ερωτηματικά”, ενώ επανέφερε και την πρόταση του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφανθεί ο λαός αν επιθυμεί δημόσια ή ιδιωτική Ολυμπιακή”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του πρωθυπουργού στην πρόταση για εξεταστική επιτροπή ο κ. Αλαβάνος είπε ότι “ο Πρωθυπουργός δεν αμφισβήτησε την συλλογιστική μας για την πρότασή για την εξεταστική επιτροπή, την οποία ζητάμε άμεσα. Προβληματίζεται για το αν και πότε θα γίνει”.

Τέλος, ο Υπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Λιάπης, δήλωσε σχετικά ότι δεν γίνεται να αναμοχλεύσουμε τα πάθη του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε πολωτικό κλίμα τώρα που το θέμα της Ολυμπιακής βρίσκεται σε λεπτή φάση με το διαγωνισμό σε εξέλιξη”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024