Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνέδριο για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στη Φλώρινα

Συνέδριο για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στη Φλώρινα

Συνέδριο, με στόχο την ανάπτυξη ενός εναλλακτικού τύπου τουρισμού, του πολιτιστικού, πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2005,στη Φλώρινα, κατόπιν συνεργασίας της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.), του Κογκρέσο Τοπικών και […]

Συνέδριο, με στόχο την ανάπτυξη ενός εναλλακτικού τύπου τουρισμού, του πολιτιστικού, πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2005,<...>στη Φλώρινα, κατόπιν συνεργασίας της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.), του Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας.

Θέμα του Συνεδρίου είναι `Η δημιουργία του Δρόμου Πολιτισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη`, ενώ οι εργασίες του θα λάβουν χώρα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας φιλόδοξης προσπάθειας κατανόησης των διαφόρων πολιτισμών και ουσιαστικής προσέγγισης των λαών της περιοχής, μέσα από την ανάδειξη των ιδιαίτερων στοιχείων τους, με απώτερο στόχο την ειρηνική συνύπαρξη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ενδιάμεσος σταθμός στην πορεία αυτή η δημιουργία ενός Δικτύου πόλεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στο πλαίσιο αυτό, κατά τη συνάντηση της Φλώρινας θα καταγραφούν οι περιφέρειες των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, από όπου θα περνά ο `Δρόμος του Πολιτισμού` και θα συγκροτηθεί το Δίκτυο Περιφερειών, θα διαμορφωθεί το κοινό σχέδιο ανάπτυξης στρατηγικών για την προώθηση του πολιτισμικού τουρισμού, με έμφαση στην ανάπτυξη συνεργασιών και της αλληλοενημέρωσης και θα εξεταστούν οι δυνατότητες αξιοποίησης διαφόρων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

ΤΟ παρόν στη συνάντηση της Φλώρινας θα δώσουν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε., κ. Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, κ. Πάρης Κουκουλόπουλος, ο Νομάρχης Φλώρινας, κ. Ιωάννης Στρατάκης, ο Νομάρχης Πειραιά και Α` Αντιπρόεδρος Ε.Ν.Α.Ε., κ. Γιάννης Μίχας, ο Δήμαρχος Σόφιας και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για τη Ν.Α. Ευρώπη, κ. Στεφάν Σοφιάνσκι και η κ. Λουντμίλα Σφιρλοάγκα, μέλος του Γραφείου του Κογκρέσου, αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για τη Ν.Α. Ευρώπη του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024