Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

Την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2005, με την ευκαιρία της γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που φέτος έχει θέμα “Ταξίδια και μεταφορές: Από τα φανταστικά ταξίδια του Ιουλίου Βερν στην πραγματικότητα […]

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2005, με την ευκαιρία της γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που φέτος έχει θέμα<...> “Ταξίδια και μεταφορές: Από τα φανταστικά ταξίδια του Ιουλίου Βερν στην πραγματικότητα του 21ου αιώνα”, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Νέας Αγχιάλου. Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι όλοι οι ξενοδόχοι και τουριστικοί επιχειρηματίες του Νομού Μαγνησίας, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικοί φορείς άμεσα κι έμμεσα εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό, εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Ε.Ο.Τ., του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κλπ.

Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κ. Κώστας Δ. Λεβέντης θα αναφερθεί στο σκοπό των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Το θέμα εορτασμού, που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, θα αναπτύξει ο κ. Μπάμπης Σκυργιάννης, Συγκοινωνιολόγος.

Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Francesco Frangialli, για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2005 αναφέρει τα παρακάτω:

“Η μεταφορά ήταν πάντα η πηγή ζωής της τουριστικής βιομηχανίας και ποια θα ήταν η καταλληλότερη στιγμή για να γιορταστεί αυτή η ιδιαίτερη σχέση, παρά το έτος που γιορτάζεται η εκατονταετία από το θάνατο ενός από τους παγκοσμίως μεγαλύτερους συγγραφείς κι οραματιστές του τουρισμού, του Ιουλίου Βερν. Τα περισσότερα οράματα του Ιουλίου Βερν, έχουν πραγματοποιηθεί. Όμως μέχρι το 1905, χρονολογία του θανάτου του, τα λόγια του άναβαν τη φαντασία των “άπληστων” αναγνωστών του και των δυνητικών τουριστών σε όλο τον κόσμο. Στις μέρες του Βερν, τα υπερατλαντικά ταξίδια ήταν μια πραγματική περιπέτεια. Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν για διακοπές ή δουλειές, για αθλητικούς λόγους, για να παρακολουθήσουν συνέδρια ή άλλες εκδηλώσεις, για να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς, ή απλώς αναζητώντας τον ενθουσιασμό, όσον αφορά στη μετακίνηση, τα πρότυπα της αποδοτικότητας, της άνεσης, της ασφάλειας που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της τελικής εμπειρίας μας. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο εφευρέσεις που αφορούν τις μεταφορές κι έχουν αναγνωριστεί ως οι κύριοι υποκινητές του τουρισμού στις μέρες μας- το αυτοκίνητο και το αεροπλάνο- έκαναν την εμφάνισή τους στην παγκόσμια σκηνή λίγο πριν το θάνατο του Ιουλίου Βέρν. Η μεταφορά επιβατών, έκανε μεγάλο δρόμο από τότε που ξεκίνησαν οι πρώτες οικονομικές αεροπορικές υπηρεσίες- 70 χρόνια πριν- μέχρι να φθάσουμε στην εποχή των Μπόινγκ 474, τα Τζάμπο, τα Κόνκορντ και με την άφιξη του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο, του διώροφου Αιρμπας Α380. Μέσα στον περασμένο αιώνα, ο παγκόσμιος τουρισμός εξελίχθηκε σε φυσιολογικό τμήμα της καθημερινής ζωής, με αποτέλεσμα η χωρητικότητα των μεταφορών να αποτελεί πλέον ένα σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη και την εξέλιξη των προορισμών. Η έλλειψη επαρκούς υποδομής – ειδικά όσον αφορά τα αεροδρόμια και τα οδικά δίκτυα- είναι ένας βασικός ανατρεπτικός παράγοντας στην τουριστική ανάπτυξη. Για ορισμένους προορισμούς, μικρά νησιά, ηπειρωτικές χώρες, η καλή αεροπορική πρόσβαση είναι ουσιαστική ώστε να φέρει τουρίστες. Η ραγδαία ανάπτυξη της βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια, συνδέεται άμεσα με ένα άλλο σύγχρονο φαινόμενο, εκείνο της σημαντικής εξέλιξης των επικοινωνιών. Την ίδια στιγμή που “βομβαρδιζόμαστε” καθημερινά με όλο και περισσότερες πληροφορίες τόσο από τις “παραδοσιακές” όσο κι από τις σύγχρονες ηλεκτρονικές πηγές, ταξιδεύουμε όλο και περισσότερο. Πόσο πιο μπροστά μπορούμε να προχωρήσουμε; Ποια τελικά είναι τα σύνορα στην αναζήτηση ταξιδιών; Η ανθρωπότητα θα είναι ικανοποιημένη όταν τα ταξίδια στο φεγγάρι θα γίνουν διαθέσιμα κι προσιτά; Εκείνοι που ταξίδευαν κάποτε δεν ήταν περισσότεροι από τους συγγραφείς “επιστημονικής φαντασίας” της εποχής όπως ο Ιούλιος Βερν, στις μέρες μας αυξάνονται φθάνοντας πιο κοντά στην πραγματικότητα μέσα από τα πλεονεκτήματα που οι μεταφορές δυναμικά προσφέρουν.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην ξεχάσουμε τις θεμελιώδεις αρχές του τουρισμού.
Ο τουρισμός δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τις ζωές μας με νέες εμπειρίες, να διασκεδάσουμε και να μορφωθούμε, να μάθουμε να σεβόμαστε τους ξένους πολιτισμούς, να εδραιωθούν φιλίες, και πάνω απ` όλα συμβάλει στην παγκόσμια συνεργασία και ειρήνη μεταξύ των λαών”.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει δεξίωση στη Νέα Αγχίαλο. Η Ένωση Ξενοδόχων περιμένει όλους όσους άμεσα κι έμμεσα εμπλέκονται με τον Τουρισμό, να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να γιορτάσουν όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα του Τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024