Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίJean Claude Baumgarden: Η Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας

Jean Claude Baumgarden: Η Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας

Μία μαγική βραδιά έζησαν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν το Σάββατο το βράδυ, 24 Σεπτεμβρίου 2005, στο Σούνιο, στο ναό του Ποσειδώνα, όπου το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που έχει οριστεί η 27η Σεπτεμβρίου…

Μία μαγική βραδιά έζησαν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν το Σάββατο το βράδυ, 24 Σεπτεμβρίου 2005, στο Σούνιο, στο ναό του Ποσειδώνα, όπου<...> το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που έχει οριστεί η 27η Σεπτεμβρίου.

Την εκδήλωση ΄τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού κ. Jean Claude Baumgarden, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος-Στράτης, υπηρεσιακοί παράγοντες και πλήθος κόσμου. Το Χοροθέατρο Σπυράτου ταξίδεψε τους θεατές στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Τέχνης, μέσα από ένα πρόγραμμα, όπου κυριάρχησε ο χορός και η μουσική και το οποίο παρουσίασε ο Νίκος Αλιάγας.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού κ. Baumgarden, τόνισε, ότι «τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα μπροστά στον τομέα του τουρισμού, άνοιξε τις πύλες της στον κόσμο και έχει υιοθετήσει μια σύγχρονη στρατηγική, η οποία έδωσε πολύ νωρίς τα αποτελέσματά της.» Και κατέληξε την ομιλία του λέγοντας: «Με την πολιτική σας αυτή ξεπεράσατε κατά πολύ τις προσδοκίες μας για το 2005. Συγχαρητήρια κύριε Υπουργέ.»

Υπενθυμίζεται, ότι στην ετήσια έκθεσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού είχε προβλέψει από τις αρχές του 2005, ότι η φετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα θα κλείσει με άνοδο 11,7%.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε, ότι «ο τουρισμός μπήκε σε μια νέα τροχιά, με ήδη καταγεγραμμένα τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, που προαναγγέλλουν την ένταξη της Ελλάδος στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ως χώρας πρώτης για να την επισκεφθούν οι πολίτες του κόσμου, συνάμα δε και για να επενδύσουν.» Και συνέχισε ο κ. Αβραμόπουλος τονίζοντας, ότι «μέσα από αυτήν την ημέρα έρχονται στην επιφάνεια και οι ευθύνες όλων μας, να κρατήσουμε αυτόν τον τόπο όμορφο, καθαρό, πολιτισμένο. Διότι ο επισκέπτης δεν ζητάει μόνο την ποιότητα των υποδομών αλλά και ένα περιβάλλον φιλικό και φιλόξενο.» Καταλήγοντας ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κάλεσε όλους τους πολίτες αλλά και όλους τους φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, να συνδράμουν στην προσπάθεια, που θα δώσει και πάλι τη θέση που αναλογεί στην χώρα μας, στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024