Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤη δημιουργία του θεσμού των Ευρωπαϊκών Τουριστικών Πρωτευουσών υποστηρίζει η Ρόδη Κράτσα

Τη δημιουργία του θεσμού των Ευρωπαϊκών Τουριστικών Πρωτευουσών υποστηρίζει η Ρόδη Κράτσα

Την υποστήριξη της για τη δημιουργία του θεσμού των `Ευρωπαϊκών Τουριστικών Πρωτευουσών` εκδήλωσε σε χτεσινές της δηλώσεις,με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η κ. Ρόδη Κράτσα, που είναι […]

Την υποστήριξη της για τη δημιουργία του θεσμού των `Ευρωπαϊκών Τουριστικών Πρωτευουσών` εκδήλωσε σε χτεσινές της δηλώσεις,<...>με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η κ. Ρόδη Κράτσα, που είναι Μόνιμο Μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ουσιαστικά δηλαδή προτείνει την επιλογή κάθε χρόνο μιας ή περισσότερων περιοχών, βάσει των δεικτών ποιότητας που συνδέονται με τη διατήρηση και την αξιοποίηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, τον σεβασμό της τοπικής κοινωνίας και την ανάπτυξη των αειφόρων τουριστικών υπηρεσιών, η οποία θα ορίζεται ως `Ευρωπαϊκή Τουριστική Πρωτεύουσα`.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κράτσα ανέφερε τα ακόλουθα:

“Στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα ο τουριστικός τομέας είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός τομέας και συμβάλει παραπάνω από 5% στην αύξηση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος. Ήδη δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση δύο εκατομμύρια τουριστικές επιχειρήσεις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι ζούμε μία περίοδο σοβαρών ανακατατάξεων και έντονου τουριστικού ανταγωνισμού στο διεθνές περιβάλλον. Για αυτούς τους λόγους αποκτά μεγάλη σημασία η εισαγωγή πολιτικών σε κοινοτικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα απαιτείται ειδικός κοινοτικός προϋπολογισμός καθώς και υιοθέτηση μίας συγκροτημένης ευρωπαϊκής στρατηγικής και πολιτικής για τον τομέα αυτό που θα συντονίζει και θα συμπληρώνει τις εθνικές πολιτικές, θα προωθεί την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των κρατών-μελών, θα ενθαρρύνει την συνεργασία και την συμπληρωματικότητα, βασισμένες στη μεγάλη ποικιλία των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής. Με διάφορες πρωτοβουλίες πρέπει να ενισχύσουμε και να προβάλουμε την ποιότητα του ευρωπαϊκού τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να συμβάλει ο προσδιορισμός των κατεξοχήν ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών και βάσει του προτύπου για τις Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, να υιοθετηθεί ο θεσμός “Ευρωπαϊκής Τουριστικής Πρωτεύουσας”, θα προωθείται δηλαδή η επιλογή κάθε χρόνο μίας ή περισσότερων περιοχών βάσει των δεικτών ποιότητας που συνδέονται με τη διατήρηση και την αξιοποίηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, τον σεβασμό της τοπικής κοινωνίας και την ανάπτυξη των αειφόρων τουριστικών υπηρεσιών. Η χώρα μας με τις τεράστιες τουριστικές της δυνατότητες και την κυβερνητική πολιτική για την τουριστική ανάπτυξη μπορεί να συμβάλει δημιουργικά προς την υιοθέτηση τέτοιων πρωτοβουλιών“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024