Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕντείνεται η συνεργασία μεταξύ των δήμων Αλεξανδρούπολης και Ίμβρου

Εντείνεται η συνεργασία μεταξύ των δήμων Αλεξανδρούπολης και Ίμβρου

Την ενίσχυση και επέκταση της συνεργασίας τους, μέσω της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών διασυνοριακών προγραμμάτων,αποφάσισαν οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης και Ίμβρου, στα πλαίσια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησαν φορείς τους την Τρίτη 27 […]

Την ενίσχυση και επέκταση της συνεργασίας τους, μέσω της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών διασυνοριακών προγραμμάτων,<...>αποφάσισαν οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης και Ίμβρου, στα πλαίσια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησαν φορείς τους την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2005 στην Ίμβρο.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο Δήμοι αποφάσισαν να πραγματοποιούν τακτικότερες επαφές και να προγραμματίζουν από κοινού τις δράσεις τους, που έχουν να κάνουν με τρόπους αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης και αλιείας, όπως επίσης και το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών Λήμνου, Σαμοθράκης, Ίμβρου και Τενέδου με τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Αίνου και Τσανάκαλε. Μάλιστα για το τελευταίο αυτό θέμα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Αλεξανδρής, υπογράμμισε σε δηλώσεις του πως “η Αλεξανδρούπολη με τις υποδομές που διαθέτει, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως επικοινωνιακός κόμβος στη σύνδεση των παραπάνω περιοχών”.

Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε ο κ. Αλεξανδρής με το δήμαρχο Ίμβρου, κ. Halil Rustu Algun, ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, ειδικά στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού, ενώ από την πλευρά του τον ενημέρωσε για τις υπάρχουσες υποδομές και τις προοπτικές της Αλεξανδρούπολης. Τόνισε δε πως “είναι πλέον αναγκαία προϋπόθεση η ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και η συνεργασία μεταξύ των λαών για την καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων και την προώθηση θεμάτων που αφορούν στη διασυνοριακότητα”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024