Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διαμάχες στη Βουλή για το ακτοπλοϊκό

Σκληρή αντιπαράθεση Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή συζήτηση στη Βουλή για το ακτοπλοϊκό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Σεπτέμβριος 2005, 00:00

Σκληρή αντιπαράθεση Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτυλίχθηκε προχτές, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στα έδρανα της Βουλής,<...>

κατά τη διάρκεια συζήτησης, με αφορμή επερώτηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τα πρόσφατα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Η συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους, με τον κ. Δημήτρη Πιπεργιά να υπενθυμίζει τις “σκηνές ντροπής, σκηνές μιας υπανάπτυκτης χώρας”, που έζησαν οι τουρίστες του καλοκαιριού. Οι αλλοδαποί, αντί για τον `μύθο τους` έζησαν έναν εφιάλτη - πέρασαν από τη Σκύλα των λιμανιών, στη Χάρυβδη των σαπιοκάραβων” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πιπεργιάς κατηγόρησε τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ότι ανέχεται την επικράτηση συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού και επιδοτεί με προκηρύξεις φωτογραφικών διατάξεων τις άγονες γραμμές. “Πλοία που για να εξοικονομήσουν καύσιμα δεν βάζουν μπροστά τον κλιματισμό, απουσία γιατρού στα πλοία και αόριστες εξαγγελίες για τα δωρεάν εισιτήρια των ακριτικών νησιών, συμπληρώνουν το τοπίο” πρόσθεσε ο κ. Πιπεργιάς.

Στη συνέχεια, τη δυσφορία της Καλύμνου για ενεργοποίηση πλοίων σαν τη `Ροδάνθη`, τη `Ρομίλντα` και τη `Δημητρούλα` στην Κάλυμνο σε βάρος του τουρισμού του νησιού, μετέφερε ο κ. Δ. Γεωργακόπουλος, στα λεγόμενα του οποίου ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε “φταίμε εμείς, αν οι πολιτικές χωρίς λογική, κατασκεύασαν ένα λιμάνι στο οποίο δεν μπορεί να μπει ένα πλοίο πάνω από κάποια μέτρα;”.

Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο, ο Υπουργός έκανε λόγο για “άθλια λιμάνια και υποδομές” για να δεχθεί την κατηγορία του κ. Γιάννη Μαγκριώτη ότι ως υπουργός Ναυτιλίας “καλεί τους ξένους σε ανασφαλή και άθλια λιμάνια”. Ο υπουργός επέμεινε στο σχόλιό του, παραπέμποντας στις προοπτικές του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου και αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “κάνουμε αγώνα ταχύτητας να καλύψουμε το χαμένο χρόνο της προηγούμενης περιόδου”.

Ωστόσο, το κλίμα της συζήτησης οξύνθηκε ιδιαίτερα όταν ο κ. Κεφαλογιάννης, απαντώντας στους υπαινιγμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εύνοια του υπουργείου προς συγκεκριμένους εφοπλιστές, παρατήρησε ότι τα μονοπωλιακά παιχνίδια είναι συστήματα του καθεστώτος ΠΑ.ΣΟ.Κ., κάνοντας παράλληλα λόγο για “υπόγειες διαδρομές πρώην στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της πολιτικής ηγεσίας και ακτοπλόων, για την εισαγωγή εταιριών στο Χρηματιστήριο”. “Το ΠΑ.ΣΟ.Κ.” πρόσθεσε “επέτρεψε σε μία και μοναδική εταιρία με άδειες σκοπιμότητας, να κυριαρχήσει στο Αιγαίο. Οι ολίγοι έξυπνοι που έστησαν το χρηματιστηριακό παιχνίδι στην ακτοπλοΐα αγόραζαν με 1.000 δραχμές και θα πωλούσαν με 6.000”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top