Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Για ένταξη στο Χάρτη Βιώσιμου Καθαρισμού του ΑISE πιστοποιήθηκε η JohnsonDiversey

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Σεπτέμβριος 2005, 00:00

Η JohnsonDiversey, ηγέτιδα δύναμη στην Ευρώπη στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων καθαρισμού και υγιεινής στην επαγγελματική αγορά,<...>

πρόσφατα πέρασε με επιτυχία τον έλεγχο για πιστοποίηση ότι λαμβάνει υπόψη τη βιωσιμότητα κατά την ανάπτυξη και παραγωγή των προϊόντων της. Ο έλεγχος αυτός έγινε από ανεξάρτητο φορέα και συγκεκριμένα την Lloyds Register Quality Assurance. Κερδίζοντας αυτή την πιστοποίηση η JohnsonDiversey είναι η πρώτη εταιρία στην Επαγγελματική αγορά του καθαρισμού, που εντάσσεται στο Χάρτη Βιώσιμης Ανάπτυξης.

“Η JohnsonDiversey έχει μακρά παράδοση αφοσίωσης στην αειφόρο ανάπτυξη” τόνισε ο κ. Mark Cross, Πρόεδρος της JohnsonDiversey στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, ο οποίος συμπλήρωσε ότι “η ένταξη μας στον Χάρτη αυτό ακολουθεί μια σειρά ενέργειες μας στο παρελθόν, όπως όταν πρώτοι και πάλι από το 1970 εθελοντικά απαγορεύαμε τη χρήση ουσιών που επηρεάζουν το όζον από τα aerosols μας”.

Ο Χάρτης πηγαίνει πέρα από τις στενές νομικές απαιτήσεις των Εταιριών και είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία του κλάδου επαγγελματικών και οικιακών καθαριστικών υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Ένωσης Σαπώνων, απορρυπαντικών και προϊόντων συντήρησης - του A.I.S.E.. Στόχος του είναι όλες οι εταιρίες, που αναλαμβάνουν τη δέσμευση τήρησης του προγράμματος να παρέχουν στοιχεία προκειμένου να επιτρέπουν την εκτίμηση της συνολικής απόδοσης τους σε σχέση με τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους, που πρέπει να μετρώνται. Δεσμεύονται δε να παρέχουν καλύτερες πληροφορίες για την ασφάλεια των καταναλωτών και των πελατών τους.

Οι εταιρίες που μετέχουν στον Χάρτη Βιώσιμου Καθαρισμού διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα τους παράγονται με ασφαλή τρόπο, φροντίζοντας για το περιβάλλον με την καταλληλότερη χρήση χημικών ουσιών και φυσικών πόρων (π.χ. νερό) σε όλα τα στάδια ζωής του προϊόντος, από τον σχεδιασμό, την παραγωγή, την χρήση και την απόρριψη. Αυτό σημαίνει πως οι εταιρίες δεν θα ενδιαφέρονται μόνο για την μείωση των επιδράσεων στο περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα για την υγιεινή και ασφάλεια των πελατών και καταναλωτών, λειτουργώντας με ηθικά πρότυπα και συμβάλλοντας γενικότερα στην οικονομική πρόοδο. Οι εταιρίες, που μετέχουν στον Χάρτη αποκτούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το logo του Χάρτη στα προϊόντα τους.

“Η αποδοχή της JohnsonDiversey στον Χάρτη Βιώσιμου Καθαρισμού του AISE υπογραμμίζει την αφοσίωση μας στις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας και είναι μια σημαντική αναγνώριση των βημάτων, που έχουμε κάνει όσον αφορά στην βιωσιμότητα κατά την ανάπτυξη, παραγωγή και διαχείριση των προϊόντων μας και την ασφάλεια των εργαζομένων” προσθέτει ο κ. Cross. “Ο Χάρτης είναι ένα ακόμα βήμα που παίρνουμε στην κατεύθυνση της βοήθειας των πελατών μας για να πετυχαίνουν τα πιο υψηλά πρότυπα καθαρισμού και υγιεινής, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την περιβαλλοντική και κοινωνική τους προσφορά”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι με βάση το Χάρτη, η JohnsonDiversey θα υποβάλλει κάθε χρόνο τις επιδόσεις της σε μια σειρά Δείκτες Απόδοσης Βιωσιμότητας, που θα αντιπαραβάλλονται με τους πρότυπους δείκτες της βιομηχανίας και θα δημοσιεύονται από τον Α.I.S.E..

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top