Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ώθηση στον τουρισμό της Κοζάνης αναμένεται να δώσει η δημιουργία Χιονοδρομικού Κέντρου στο Βελβεντό Κοζάνης

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Οκτώβριος 2005, 00:00

Σημαντική ώθηση στον τουρισμό της Κοζάνης, όπως επίσης και στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής, αναμένεται να δώσει η κατασκευή<...>

Χιονοδρομικού Κέντρου στο Βελβεντό, τα έργα του οποίου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί σε 2 με 3 χρόνια.

“Το Βελβεντό με το εγχείρημα της κατασκευής του Χιονοδρομικού Κέντρου ανοίγει νέους δρόμους για τον Νομό Κοζάνης και ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, κ. Νίκος Τσιαρτσιώτης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της εταιρίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Κοζάνης - Βελβεντού. Ο Υπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι “είναι μία πρωτοποριακή στοχευμένη τουριστική επένδυση, που έλειπε από την περιοχή”.

Λόγο για ιστορική στιγμή έκανε στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ανδρέας Λεούδης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι “η επένδυση στο Βελβεντό είναι σήμερα μια από τις 6 μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ και αν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο θα υπάγεται κατευθείαν στο γραφείο του πρωθυπουργού”. Όπως μάλιστα, υπογράμμισε ο Γ.Γ. “οι χρονοβόρες διαδικασίες λειτουργίας και αδειοδότησης του έχουν ήδη ξεκινήσει”. Πρόσθεσε τέλος ότι “γίνεται προσπάθεια οι εταιρίες Garaventa & Doppelmayer να πεισθούν να αναλάβουν το μάρκετινγκ και το μάνατζμεντ των υπολοίπων χιονοδρομικών κέντρων, που λειτουργούν στην Δυτική Μακεδονία, ώστε να ξεφύγουν από την ερασιτεχνική λειτουργία τους και να φέρουν τον τουρισμό που αρμόζει και αξίζει στην περιοχή”.

“Μετά από προσπάθειες οκτώ χρόνων το όραμα παίρνει σάρκα και οστά, σχολίασε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της εταιρίας του Χιονοδρομικού Κέντρου κ. Γιάννης Σόκουτης.

Τέλος, ο Νομάρχης Κοζάνης, κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι “το Χιονοδρομικό Κέντρο θα δώσει μια αναπτυξιακή προοπτική στο μέλλον για το ίδιο το Βελβεντό και την παραλίμνια περιοχή”, ενώ ο Δήμαρχος Βελβεντού, κ. Μανώλης Στέργιου έκανε λόγο για την μεγαλύτερη αναπτυξιακή επιλογή αυτής της περιόδου, που δημιουργεί μια διαφορετική παρακαταθήκη για την εθνική μας οικονομία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top