Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνέντευξη στο Travel Daily News

Σουμέλης Κυριάκος: Μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης διαθέτει ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Οκτώβριος 2005, 00:00

Για την τουριστική κίνηση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που διαθέτει, τις σχέσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας με το Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για πολλά ακόμη θέματα μιλά στο Travel Daily News ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Κυριάκος Σουμέλης...

Για την τουριστική κίνηση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που διαθέτει, τις σχέσεις της Ένωσης<...>

Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας με το Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για πολλά ακόμη θέματα μιλά στο Travel Daily News ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Κυριάκος Σουμέλης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μας ανέφερε ο κ. Σουμέλης, “ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας τροφοδοτείται σχεδόν κατ΄ αποκλειστικότητα από τον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος έχει πολλά περιθώρια να αυξηθεί, αν γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις στη περιοχή”, ενώ “σαν περιοχή” πρόσθεσε “αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση που, ενώ διαθέτει μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης λόγω του ασύλληπτου φυσικού της κάλλους (τρία ποτάμια, πέντε φυσικές λίμνες και πέντε τεχνητές, διακόσια χιλιόμετρα ακτές) και των ανεκτίμητων αρχαιολογικών θησαυρών της παρουσιάζει τη χαμηλότερη τουριστική ανάπτυξη όλων των υπόλοιπων Νομών”.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, οι αφίξεις τουριστών ήταν ιδιαίτερα αυξημένες, σε σχέση με πέρσι, στις περιοχές της Ναυπάκτου και της Παλαίρου. Σημαντικοί παράγοντες αυτής της αύξησης, κατά τον πρόεδρο, ήταν στη μεν περίπτωση της Ναυπάκτου η λειτουργία της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και στη δε περίπτωση της Παλαίρου η δημιουργία μαρίνας και άλλων έργων υποδομής, που έκαναν προσβάσιμη τη περιοχή και από τη θάλασσα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο θαλάσσιος τουρισμός στην Πάλαιρο, όπως τόνισε ο κ. Σουμέλης, αυξήθηκε κατά 28%.

Το ενδιαφέρον της Ένωσης, αλλά και των άλλων φορέων της περιοχής, όπως μας επεσήμανε ο πρόεδρος, έχει στραφεί στο μοντέλο των ήπιων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, εξηγώντας μας πως “με την παρθένα φύση που διαθέτει ο Νόμος, ανέγγιχτη σχεδόν από την ανθρώπινη δραστηριότητα, αποτελεί προνομιακό τόπο εφαρμογής του μοντέλου αυτού”.

Τέλος, όσον αφορά στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου του Νομού, ο κ. Σουμέλης μας ανέφερε πως μικρή διεύρυνση παρατηρείται στις περιοχές της Ναυπάκτου και της Παλαίρου, όπου το φυσικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες επιτρέπουν στους τουρίστες, που αγαπούν την ιστιοπλοΐα να απολαμβάνουν αυτό το σπορ, τους περισσότερους μήνες το χρόνο”.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Σουμέλη στη στήλη Συνέντευξη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top