Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕγκαταλείπουν μαζικά μετά τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις το Μπαλί οι τουρίστες

Εγκαταλείπουν μαζικά μετά τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις το Μπαλί οι τουρίστες

Πανικός φαίνεται να επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο διεθνές αεροδρόμιο Ngurah Rai στο Μπαλί, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου που στοίχισαν τη ζωή σε 26 άτομα και τραυμάτισαν σοβαρά άλλα 125, καθώς οι τουρίστες κάνουν…

Πανικός φαίνεται να επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο διεθνές αεροδρόμιο Ngurah Rai στο Μπαλί, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου<...>που στοίχισαν τη ζωή σε 26 άτομα και τραυμάτισαν σοβαρά άλλα 125, καθώς οι τουρίστες κάνουν τεράστιες ουρές για την απόκτηση ενός πολυπόθητου εισιτηρίου, που θα τους επιτρέψει να εγκαταλείψουν το `επικίνδυνο` Μπαλί και να επιστρέψουν στις `ασφαλείς` πατρίδες τους.

Όπως αναφέρουν ταξιδιωτικοί πράκτορες της περιοχής οι τουρίστες καλούν απεγνωσμένα στα γραφεία τους, όπως και στα γραφεία των αεροπορικών εταιριών και ζητούν την ταχύτερη απομάκρυνση τους από το διάσημο τουριστικό προορισμό. Από την άλλη, όσοι σχεδίαζαν να επισκεφτούν στο άμεσο μέλλον το Μπαλί τηλεφωνούν πανικόβλητοι στα ταξιδιωτικά γραφεία και ακυρώνουν ή αναβάλλουν για άγνωστο πότε τα ταξίδια τους.

Όσον αφορά τώρα στις επιπτώσεις των επιθέσεων στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και ειδικότερα στον τουρισμό, οι απόψεις διίστανται, καθώς από τη μια υπάρχουν οι αισιόδοξοι που υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει ανάκαμψη της τουριστικής ροής και από την άλλη οι απαισιόδοξοι, που ισχυρίζονται ότι οι πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις επέφεραν σοβαρό πλήγμα στο τουρισμό της περιοχής, που θα περάσει αρκετός καιρός για να ξεχαστεί.

Ενδεικτικά αναφέρουμε δηλώσεις του πρώην προέδρου της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων της Αυστραλίας, κ. Ian Carew-Reid, ο οποίος υποστήριξε ότι “οι πρόσφατες εκρήξεις θα έχουν καταστροφική επίδραση στην ταξιδιωτική βιομηχανία της περιοχής και γενικότερα στην Ινδονησιακή οικονομία” και από την άλλη του επικεφαλή της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Μεγάλης Βρετανίας, (Association of British Travel Agents – ABTA), κ. Keith Betton, ο οποίος ανέφερε ότι “οι τουρίστες θα επιστρέψουν μελλοντικά στο Μπαλί, αμυνόμενοι κατά αυτό τον τρόπο στους βομβιστές”. Μιλώντας μάλιστα ειδικότερα για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, ο κ. Betton ανέφερε ότι “τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν λίγες κρατήσεις, αλλά με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα θα επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση τους και οι τουρίστες θα προτιμήσουν και πάλι το Μπαλί για τις διακοπές τους”. “Υπάρχουν ελάχιστα μέρη στο κόσμο που οι τουρίστες θα πάψουν να πηγαίνουν” σημείωσε. Η τρομοκρατία δεν σταμάτησε τον τουρισμό στη Βρετανία και ούτε θα τον σταματήσει στο Μπαλί κατέληξε.

Τέλος, όπως δήλωσε χτες, Δευτέρα 3 Οκτώβρη 2005, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ινδονησίας, πίσω από τις επιθέσεις κρύβονται βομβιστές αυτοκτονίας, που είναι πιθανότατα ενταγμένοι στο ισλαμικό δίκτυο της Τζαμάα Ισλαμίγια, ενώ ύποπτοι θεωρούνται από τις ινδονησιακές αρχές δύο Μαλαίσιοι, οι Νοορντίν Μοχάμαντ Τοπ και Αζαχάρι Χουσίν, οι οποίοι είναι ειδικοί στην παρασκευή εκρηκτικών και συμμετείχαν και σε παλαιότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024