Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΡυθμίσεις για τις τουριστικές κατοικίες προωθεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Ρυθμίσεις για τις τουριστικές κατοικίες προωθεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Μία από τις προτεραιότητες στο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού αποτελεί και η προώθηση ρυθμίσεωνγια τις τουριστικές κατοικίες, στο πλαίσιο του Real Estate, προκειμένου να συμβάλλουν στην […]

Μία από τις προτεραιότητες στο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού αποτελεί και η προώθηση ρυθμίσεων<...>για τις τουριστικές κατοικίες, στο πλαίσιο του Real Estate, προκειμένου να συμβάλλουν στην τόνωση των τουριστικών επενδύσεων, όπως τόνισε χτες, Τρίτη 4 Οκτώβρη 2005, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, μιλώντας στις εργασίες του Συνεδρίου της PRODEXPO 2005, σχετικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.

Ακόμη, ο κ. Λιάσκος ανακοίνωσε ότι “εκπονείται για πρώτη φορά Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο για την ανάπτυξη του Τουρισμού και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ σημείωσε ότι “με το νέο Οργανισμό του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης δημιουργήθηκε Διεύθυνση Χωροταξικού Σχεδιασμού, με αρμοδιότητες που αφορούν στη χωροταξική οργάνωση, την κατάρτιση ειδικών μελετών για τις χωρικές επιπτώσεις και Τμήμα Μελετών, το οποίο θα ασχολείται με τους τουριστικούς τόπους που χρήζουν ειδικής παρέμβασης”. Ενώ, πρόσθεσε ότι “μελετάται και σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις τουριστικές παραθεριστικές κατοικίες”.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο Στρατηγικό Σχέδιο της Ε.Τ.Α., στο χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται η Εταιρία, το οποίο αριθμεί περίπου 360 ακίνητα και στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την αξιοποίηση με ιδιωτικές επενδύσεις εκτάσεων που ανήκουν στο Δημόσιο.

“Η περιουσία του ΕΟΤ, συνδεόμενη με το Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό για τον Τουρισμό, καθώς και με τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου και αξιοποιώντας τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο για τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, παρέχει στην Ελληνική και Διεθνή επιχειρηματική κοινότητα μία δέσμη επενδυτικών ευκαιριών, για την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων μικρής και μεγάλης κλίμακας, με υψηλούς βαθμούς ελκυστικότητας και απόδοσης”, τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Λιάσκος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024