Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΟδηγός γαστρονομικής τέχνης και στοιχεία ζαχαροπλαστικής

Οδηγός γαστρονομικής τέχνης και στοιχεία ζαχαροπλαστικής

Από τις εκδόσεις Interbooks κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο με τίτλο ‘Οδηγός Γαστρονομικής Τέχνης και Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής, με συγγραφείς τους Κωνσταντίνο Αθανοσόπουλο και Παναγιώτη Παπαδόπουλο. Και οι δύο συγγραφείς είναι καθηγητές […]

Από τις εκδόσεις Interbooks<.> κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο με τίτλο 'Οδηγός Γαστρονομικής Τέχνης και Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής, με συγγραφείς τους<...> Κωνσταντίνο Αθανοσόπουλο και Παναγιώτη Παπαδόπουλο.
Και οι δύο συγγραφείς είναι καθηγητές της μαγειρικής τέχνης και ο μεν πρώτος είναι μέλος του Cyprus Association Chef's Club, ενώ ο δεύτερος είναι του Hellenic Association Chef's Club.
Το βιβλίο στην εισαγωγή του αναφέρει τον εξοπλισμό και τα σκεύη του ζαχαροπλαστείου, τα αντρμέ, τους χρωματισμούς, τα καρυκεύματα, και τα μπαχαρικά.
Κατόπιν, αναλύονται οι γλυκές σάλτσες και τα κέικ, βουτήματα, τα σουφλέ, τα διακοσμητικά, και η παρασκευή των λουκουμιών.
Πολύ ωραία είναι παρουσιασμένα στην συνέχεια τα πτι φουρ, τα σου, τα εκλέρ, οι σβύγγοι, οι κρέπες, και οι γλυκές ομελέτες. Ακολουθούν τα σφολιατοειδή, και οι ζύμες για τα διάφορα γλυκίσματα.
Το επόμενο κεφάλαιο αναλύει τις διάφορες κρέμες, και την παρασκευή των γλυκών του ταψιού. Ακολουθούν οι καραμέλες και τα σοκολατάκια, όπως επίσης τα διάφορα γλυκά και τα επιδόρπια φρούτων. Στο τελευταίο κεφάλαιο βρίσκονται τα παγωτά, οι τούρτες, και τα γλυκά του κουταλιού.
Όλες οι συνταγές είναι γραμμένες σε ένα πολύ ωραίο φόντο κουζίνας από τις αρχές του αιώνα μας, και στην εισαγωγή του βιβλίου βρίσκονται ορισμένα στοιχεία από την ιστορία της ζαχαροπλαστικής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024