Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςACVB: Συμμετοχή στην συνεδριακή έκθεση `Motivation Show` του Σικάγου

ACVB: Συμμετοχή στην συνεδριακή έκθεση `Motivation Show` του Σικάγου

Στην αγορά της Αμερικής παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες το Athens Convention Bureau, στο οποίο συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη οι ΕΞΑ, ΗΑΤΤΑ, ΣΕΟΣ και ΗΑPCO, συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, στην έκθεση `Motivation Show` του Σικάγο…

Στην αγορά της Αμερικής παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες το Athens Convention Bureau, στο οποίο συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη<...>οι ΕΞΑ, ΗΑΤΤΑ, ΣΕΟΣ και ΗΑPCO, συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, στην έκθεση `Motivation Show` του Σικάγο (Meetings & Incentive Travel, 27 – 30 Σεπτεμβρίου), αντιπροσωπεύοντας την Αθήνα σε επαγγελματικό επίπεδο σε ένα μεγάλο τουριστικό γεγονός.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Σικάγου η Διευθύντρια του Αthens CVB, κ. Κάλλη Τραυλού, είχε πολλές επαφές με διοργανωτές Incentives, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώθηκε ακόμη και για κάποια σημαντικά παγκόσμια συνέδρια (πλέον των 15.000 συμμετεχόντων).

Όπως διαπιστώθηκε, τα groups με το υψηλότερο budget, προέρχονται από τις Η.Π.Α.. Οι συγκεκριμένοι πελάτες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις αρχαιότητες και προτιμούν τα incentives με cruising, ειδικά για groups 40 – 50 ατόμων. Απαιτούν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και ποικιλία. Η Αθήνα είναι ιδανική για τέτοιου είδους διοργανώσεις και για αυτό υπάρχει αρκετή ζήτηση, η οποία χρόνο με τον χρόνο τείνει αυξανόμενη.

Είναι γεγονός ότι με την καθιέρωση της Αθήνας σαν συνεδριακού προορισμού, το Athens Convention Bureau έχει γίνει πλέον επίσημα το πρώτο σημείο επαφής για όσους ενδιαφέρονται, προβάλλοντας παράλληλα με την Αθήνα και την Αττική και τις τουριστικές δυνατότητες της υπόλοιπης Ελλάδος.

Από τη στιγμή που η αμερικάνικη αγορά δαπανά εκατομμύρια δολάρια για συγκεκριμένες μορφές incentives, όπως τα incentive cruises (mega yachts, luxury cruises), θα πρέπει, κατά το ACVB, να μας απασχολήσει στο μέλλον και η δημιουργία υποδομής για ανάλογης μορφής τουρισμό.

Ένα σημαντικό μέρος του ενδιαφέροντος των επισκεπτών στρέφεται προς άλλα μέρη της Ελλάδος, ενώ υπήρξε ζήτηση και για ειδικά έντυπα, τα οποία προς το παρόν δεν διαθέτουμε π.χ. χάρτες, μπροσούρες και έντυπα με πληροφορίες για σημεία επικοινωνίας, ειδικά για τα νησιά.

Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε άλλους καθιερωμένους συνεδριακούς προορισμούς και πόλεις, και προσπαθήσαμε να αυξήσουμε το μερίδιο της αγοράς της Αθήνας για incentives, ανέφερε σε ανακοίνωση του το Athens Convention Bureau, το οποίο έχει συμβάλει στην αύξηση της συγκεκριμένης μορφής τουριστών προς την Αθήνα χάρη στο σχέδιο μάρκετινγκ που εφαρμόζει και έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Athens Convention Bureau θα συμμετάσχει στο World Travel Market στο Λονδίνο και στην IEBTM στη Βαρκελώνη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024