Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Athens Convention Bureau

ACVB: Συμμετοχή στην συνεδριακή έκθεση `Motivation Show` του Σικάγου

Θοδωρής Κουμέλης - 10 Οκτώβριος 2005, 00:00

Στην αγορά της Αμερικής παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες το Athens Convention Bureau, στο οποίο συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη οι ΕΞΑ, ΗΑΤΤΑ, ΣΕΟΣ και ΗΑPCO, συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, στην έκθεση `Motivation Show` του Σικάγο...

Στην αγορά της Αμερικής παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες το Athens Convention Bureau, στο οποίο συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη<...>

οι ΕΞΑ, ΗΑΤΤΑ, ΣΕΟΣ και ΗΑPCO, συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, στην έκθεση `Motivation Show` του Σικάγο (Meetings & Incentive Travel, 27 - 30 Σεπτεμβρίου), αντιπροσωπεύοντας την Αθήνα σε επαγγελματικό επίπεδο σε ένα μεγάλο τουριστικό γεγονός.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Σικάγου η Διευθύντρια του Αthens CVB, κ. Κάλλη Τραυλού, είχε πολλές επαφές με διοργανωτές Incentives, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώθηκε ακόμη και για κάποια σημαντικά παγκόσμια συνέδρια (πλέον των 15.000 συμμετεχόντων).

Όπως διαπιστώθηκε, τα groups με το υψηλότερο budget, προέρχονται από τις Η.Π.Α.. Οι συγκεκριμένοι πελάτες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις αρχαιότητες και προτιμούν τα incentives με cruising, ειδικά για groups 40 - 50 ατόμων. Απαιτούν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και ποικιλία. Η Αθήνα είναι ιδανική για τέτοιου είδους διοργανώσεις και για αυτό υπάρχει αρκετή ζήτηση, η οποία χρόνο με τον χρόνο τείνει αυξανόμενη.

Είναι γεγονός ότι με την καθιέρωση της Αθήνας σαν συνεδριακού προορισμού, το Athens Convention Bureau έχει γίνει πλέον επίσημα το πρώτο σημείο επαφής για όσους ενδιαφέρονται, προβάλλοντας παράλληλα με την Αθήνα και την Αττική και τις τουριστικές δυνατότητες της υπόλοιπης Ελλάδος.

Από τη στιγμή που η αμερικάνικη αγορά δαπανά εκατομμύρια δολάρια για συγκεκριμένες μορφές incentives, όπως τα incentive cruises (mega yachts, luxury cruises), θα πρέπει, κατά το ACVB, να μας απασχολήσει στο μέλλον και η δημιουργία υποδομής για ανάλογης μορφής τουρισμό.

Ένα σημαντικό μέρος του ενδιαφέροντος των επισκεπτών στρέφεται προς άλλα μέρη της Ελλάδος, ενώ υπήρξε ζήτηση και για ειδικά έντυπα, τα οποία προς το παρόν δεν διαθέτουμε  π.χ. χάρτες, μπροσούρες και έντυπα με πληροφορίες για σημεία επικοινωνίας, ειδικά για τα νησιά.

Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε άλλους καθιερωμένους συνεδριακούς προορισμούς και πόλεις, και προσπαθήσαμε να αυξήσουμε το μερίδιο της αγοράς της Αθήνας για incentives, ανέφερε σε ανακοίνωση του το Athens Convention Bureau, το οποίο έχει συμβάλει στην αύξηση της συγκεκριμένης μορφής τουριστών προς την Αθήνα χάρη στο σχέδιο μάρκετινγκ που εφαρμόζει και έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Athens Convention Bureau θα συμμετάσχει στο World Travel Market στο Λονδίνο και στην IEBTM στη Βαρκελώνη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top