Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μαύρη λίστα με 15 ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις

Αυστηρά νομοθετικά μέτρα κατά της τρομοκρατίας λαμβάνει η βρετανική Κυβέρνηση

Θοδωρής Κουμέλης - 12 Οκτώβριος 2005, 00:00

Αυστηρά νομοθετικά μέτρα κατά της τρομοκρατίας και ειδικότερα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων προσανατολίζεται να λάβει η βρετανική Κυβέρνηση,<...>

η οποία εξετάζει την αναθεώρηση σημείων της αντιτρομοκρατικής της νομοθεσίας, προκειμένου να συμπεριλάβει όσους περισσότερους εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, κ. Τσαρλς Κλαρκ, ανακοίνωσε ότι 15 διεθνείς ισλαμικές οργανώσεις, οι οποίες πιστεύεται ότι έχουν τρομοκρατική δράση θα κηρυχθούν έκνομες. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ένα μέλος μίας τέτοιας οργάνωσης, σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο του 2000 θα μπορεί να τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Μεταξύ των 15 περιλαμβάνονται οργανώσεις από το Ιράκ, το Ουζμπεκιστάν, τη Λιβύη, το Πακιστάν τη Σομαλία, το Μπανγκλαντές, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο, με πιο γνωστές την ισλαμική Οργάνωση μαροκινός Μαχητής (GICM), Ανσάρ αλ Σούνα, που συνδέεται με το τρομοκρατικό δίκτυο Αλ Κάιντα, την Ανσάρ αλ Ισλάμ και την Ένωση του ισλαμικού τζιχάντ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top