Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Θέματα πλοίων της κρουαζιέρας στο Νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Οκτώβριος 2005, 00:00

Με την κατάθεση προσθήκης στο Σχέδιο Νόμου για τον καταδυτικό τουρισμό, η οποία ρυθμίζει θέματα πλοίων της κρουαζιέρας, συνεχίζεται μια σειρά πρωτοβουλιών του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη για την αναγέννηση της κρουαζιέρας...

Με την κατάθεση προσθήκης στο Σχέδιο Νόμου για τον καταδυτικό τουρισμό, η οποία ρυθμίζει θέματα πλοίων της κρουαζιέρας, συνεχίζεται μια σειρά πρωτοβουλιών<...>

του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη για την αναγέννηση της κρουαζιέρας.

Σκοπός της προσθήκης είναι η ανάπτυξη και η στήριξη της κρουαζιέρας, με την παράλληλη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας.

Κοινή διαπίστωση των παραγόντων της ναυτιλίας και του τουρισμού είναι η αναγκαιότητα και η σκοπιμότητα προσέλκυσης και παραμονής στο ελληνικό νηολόγιο ποιοτικών κρουαζιερόπλοιων. Η αναγέννηση της κρουαζιέρας βοηθάει τόσο την ανάπτυξη του τουρισμού, όσο και την ενίσχυση της απασχόλησης Ελλήνων  προσοντούχων ναυτικών όλων των ειδικοτήτων, δεδομένου του σημαντικού αριθμού  θέσεων εργασίας, που προσφέρουν τα πλοία αυτής της κατηγορίας.

Με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών μειώθηκε η ανεργία των ναυτικών κατά 13% και περισσότεροι από το 33% των επιδοτούμενων ναυτικών απασχολείται σήμερα.

Επιπλέον αυτών η δραστηριοποίηση κρουαζιερόπλοιων έχει παράλληλα θετικές επιδράσεις σε άλλες οικονομικές δραστηριότητες, όπως η τροφοδοσία πλοίων, η παροχή λιμενικών υπηρεσιών, οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης πλοίων που έχουν αναβαθμισθεί με την υποδομή που αναπτύχθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Με την προτεινόμενη διάταξη, απλουστεύονται οι διαδικασίες και παρέχονται κίνητρα για την προσέλκυση και παραμονή στο ελληνικό νηολόγιο επιβατηγών πλοίων που εκτελούν περιηγητικούς πλόες και κρουαζιερόπλοιων.

Ήδη στα πλαίσια της ακολουθούμενης πολιτικής για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο Ελληνικό νηολόγιο ύψωσαν την ελληνική σημαία τέσσερα (4) κρουαζιερόπλοια, με παράλληλη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας:

  • `The Emerald` Ν.Π.10995.
  • `The Calypso`, πρώην υπό σημαία Μπαχάμες.
  • `Perla`, πρώην υπό σημαία Μπαχάμες.
  • `Coral`, πρώην υπό σημαία Παναμά.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης σε παλαιότερη δήλωσή του είχε τονίσει τα ακόλουθα:

“Η Ναυτιλία αποτελεί τον πυλώνα της Εθνικής Οικονομίας και ο κλάδος της κρουαζιέρας μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα τόσο στην Ελληνική ναυτεργασία, όσο και στην ίδια την οικονομία της χώρας. Ο παραγωγικός διάλογος με τη συμμετοχή όλων των φορέων και όλων των παρατάξεων των κομμάτων βοηθάει την κυβέρνηση και σύντομα θα είναι σε θέση να αναπτύξει στη Βουλή των Ελλήνων τις προοπτικές εκείνες που θα αναζωογονήσουν τον κλάδο της κρουαζιέρας.

Οι Έλληνες κατείχαν παγκόσμια πρωτιά στην κρουαζιέρα με 22 κρουαζιερόπλοια, ενώ σήμερα βρισκόμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι. Πιστεύω ότι με την συνεννόηση όλων των φορέων, δηλαδή της ναυτεργασίας, της εργοδοσίας και των πολιτικών κομμάτων θα αναστήσουμε την κρουαζιέρα, από την οποία έχουμε να ωφεληθούμε τα  μέγιστα όλοι μας.

Ενθαρρύνουμε το διάλογο μεταξύ ναυτεργασίας και εργοδοσίας και όπου πρέπει να παρέμβει η πολιτεία, προσφέροντας υπηρεσίες και δείχνοντας την ευαισθησία της είναι έτοιμη να το κάνει, ακόμη και επιδοτώντας κάποιες διαδικασίες.

Η χώρα μας έχει υποδομές για να αναθερμανθεί ο κλάδος της κρουαζιέρας. Εάν υπάρχουν χρήματα χρειάζονται μόνο ιδέες και συνεννόηση. Απευθύνουμε ειδική πρόσκληση στους επιχειρηματίες και στη Διεθνή Κοινότητα που ασχολείται με την κρουαζιέρα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top