Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ευρωπαϊκή πολιτική και τουρισμός

Θοδωρής Κουμέλης - 19 Απρίλιος 2000, 00:00

Οι ελληνικές προτάσεις για τον ευρωπαϊκό τουρισμό αποτελούν πλέον την βασική πολιτική των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από την αποδοχή<...>

της πρότασης του ευρωβουλευτή Κωστή Χατζηδάκη, πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα, η πρόσφατη σύνοδος του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την ελληνική πρόταση για να περιληφθεί ο τουρισμός στις πολιτικές της

Ε.Ε.<.>

, στο πλαίσιο της έκθεσης για την αναθεώρηση της συνθήκης της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την πρόταση των Ελλήνων ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στην επιτροπή ο τουρισμός επιβάλλεται να συμπεριληφθεί στη συνθήκη της Ε.Ε. και να αναγνωρισθεί ως νέα κοινοτική πολιτική.
Για την απόφαση αυτή ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε, ότι ένα πάγιο αίτημα όλων των φορέων της τουριστικής βιομηχανίας έγινε επιτέλους δεκτό. «Είναι αυτονόητη η μεγάλη σημασία που θα έχει για την Ελλάδα η συμπερίληψη του τουρισμού στις κοινές πολιτικές της Ένωσης. Τα οφέλη που θα προκύψουν δεν θα είναι μόνον οικονομικά αλλά και κοινωνικά. Ελπίζω, κατέληξε, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα παραμείνει αδρανής και θα αξιοποιήσει τη μεγάλη ευκαιρία, που της προσφέρει η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς το θέμα περιέρχεται στην αρμοδιότητα των κυβερνήσεων των χωρών - μελών, αφού αυτές έχουν τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση της νέας συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.»
Εν τω μεταξύ ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" στη Θεσσαλονίκη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Στα επόμενα επτά χρόνια διατίθενται 15 τρισ. δραχμές για να επεκτείνουν τις υποδομές, να στηρίξουν την περιφερειακή ανάπτυξη, να ενισχύσουν τη βιομηχανία, το εμπόριο, τον τουρισμό και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.» Συμπλήρωσε επίσης ότι «Διαμορφώνουμε και υποστηρίζουμε μια στρατηγική εθνικής ανταγωνιστικότητας, με την ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, σε τομείς όπως η γεωργία, η βιομηχανία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, ο χρηματοπιστωτικός τομέας, οι νέες τεχνολογίες. Κοινός παρανομαστής όλης της προσπάθειας είναι η ποιότητα και η καινοτομία της ελληνικής παραγωγής.»

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top