Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΈνα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ιατρικά συνέδρια φιλοξένησε πρόσφατα η Αθήνα

Ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ιατρικά συνέδρια φιλοξένησε πρόσφατα η Αθήνα

Ένα από τα μεγαλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο επιστημονικά συνέδρια, φιλοξένησε πρόσφατα και μάλιστα για πρώτη φορά η Αθήνα. Ειδικότερα, πρόκειταιγια το 41ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας για τη Μελέτη του […]

Ένα από τα μεγαλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο επιστημονικά συνέδρια, φιλοξένησε πρόσφατα και μάλιστα για πρώτη φορά η Αθήνα. Ειδικότερα, πρόκειται<...>για το 41ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας για τη Μελέτη του Σακχαρώδη Διαβήτη (EASD 2005), την διοργάνωση του οποίου είχε αναλάβει η ελληνική εταιρία C&C International. Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του, ενώ υποστηρίχθηκε εντυπωσιακά από το σύνολο των αρμοδίων υπουργείων και των δημοσίων φορέων.

Η εν λόγω διοργάνωση κατά γενική ομολογία αποτέλεσε το μεγαλύτερο επιστημονικό συνέδριο, που φιλοξενήθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Η διοργάνωση χαρακτηρίσθηκε από τους συνέδρους ως το πιο επιτυχημένο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας για τη Μελέτη του Σακχαρώδη Διαβήτη, τόσο από πλευράς μεγέθους διοργάνωσης, αριθμού συμμετεχόντων και επιστημόνων μεγάλου κύρους, που κατέκλυσαν το συνεδριακό κέντρο, όσο και της απόλυτης οργανωτικής επιτυχίας.

Το EASD 2005 σε αριθμούς

“Σε διάστημα 5 ημερών συνολικά παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου 12.841 σύνεδροι από 100 διαφορετικές χώρες (το 90% των συνέδρων προήλθαν από το εξωτερικό), έγιναν 1.195 επιστημονικές παρουσιάσεις για τον διαβήτη, διοργανώθηκαν 218 συνεδρίες, 390 παράλληλες εκδηλώσεις και συμμετείχαν 302 κύριοι ομιλητές (keynote speakers), ενώ στο γραφείο τύπου του συνεδρίου διαπιστεύτηκαν 346 δημοσιογράφοι από τα διεθνή ΜΜΕ”, όπως δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της C&C International, κ. Αναστασία Βάτσικα. Για να συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθος αυτού του εγχειρήματος υπογραμμίζεται ότι μία εκ των 218 συνεδριάσεων παρακολούθησαν περισσότεροι από 8.000 συμμετέχοντες σε 2 αίθουσες (μία εκ των οποίων ήταν η αρένα του σταδίου όπου γινόταν αναμετάδοση σε γιγαντοοθόνη), ενώ έγινε ταυτόχρονα broadcasting στο internet και αναμετάδοση σε 100 τηλεοπτικά κανάλια μέσω δορυφορικού δικτύου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχετικά με το συνεδριακό χώρο η μετατροπή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας σε συνεδριακό κέντρο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 40 ημέρες, και ήταν απολύτως επιτυχής παρά τις σημαντικές οργανωτικές δυσκολίες, που έπρεπε να ξεπεραστούν για την φιλοξενία ενός συνεδρίου αυτού του μεγέθους σε αθλητικό κέντρο και όχι σε οργανωμένο συνεδριακό κέντρο.

“Με γνώμονα το μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων είναι πασιφανές ότι οι απαιτήσεις του επιστημονικού προγράμματος ήταν ιδιαίτερα υψηλές. Παράλληλα όμως φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με αποκορύφωμα παράσταση αρχαίας τραγωδίας στο Ηρώδειο αποκλειστικά και μόνο για τους συνέδρους EASD” επεσήμανε η κ. Βάτσικα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η C&C International στη διάρκεια του συνεδρίου και προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της διοργάνωσης με βάση τα ποιοτικά standards, που έχουν τεθεί από την International Association of Professional Congress Organizers (IAPCO), της οποίας είναι μέλος, απασχόλησε 481 εξειδικευμένους συνεργάτες, ενώ λειτούργησε από πλευράς γραμματειακής υποστήριξης 50 θέσεις εργασίας με 38 τερματικά, ώστε ο μέσος χρόνος αναμονής ενός συνέδρου για την διαπίστευσή του να είναι, το μέγιστο, 1 λεπτό.

Από τεχνικής πλευράς η C&C International έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτύου για ελληνικά δεδομένα ιατρικών συνεδρίων. Συγκεκριμένα, λειτούργησε ένα Κέντρο Πληροφορικής για Συνέδρους (Internet Corner), ενώ όλος ο συνεδριακός χώρος μετατράπηκε σε ασύρματο δίκτυο internet, δηλαδή wireless hotspot, το οποίο προστατευόταν από ειδικό λογισμικό από πιθανούς ιούς και επιθέσεις εξυπηρετώντας ταυτόχρονα 400 χρήστες on line.

Παράλληλα, λειτούργησε ασύρματο τηλεφωνικό δίκτυο με κάλυψη σε όλο το συνεδριακό κέντρο εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη μέγιστη εξυπηρέτηση του προσωπικού. Επιπλέον, οργανώθηκε το Κέντρο Δημοσιογράφων (Press Room) με 50 θέσεις εργασίας με υπολογιστές on-line, εκτυπωτές και φωτοτυπικά συστήματα, ενώ πολυμελής τεχνική ομάδα ήταν διαρκώς σε ετοιμότητα για την τεχνική υποστήριξη.

Εκτός της γραμματείας και της τεχνικής υποστήριξης λειτούργησαν και οι ακόλουθες υπηρεσίες, οι οποίες αποδείχθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές:

  • 2 αποκλειστικές αίθουσες για τη διεξαγωγή συνεντεύξεων τύπου.

  • 2 γραφεία αποκλειστικής εξυπηρέτησης εκθετών.

  • 5 γραφεία παροχής γενικών πληροφοριών (information desks) για το συνέδριο, αλλά και για την Αθήνα γενικότερα, διάσπαρτα σε όλο το συνεδριακό κέντρο.

  • Ειδικές θέσεις εποπτείας εξωτερικών χώρων με αντικείμενο όχι μόνο την ασφάλεια, αλλά και την παροχή γενικών πληροφοριών και κατευθύνσεων προς τους συνέδρους που έφθαναν ή που αναχωρούσαν από το ΣΕΦ.
  • Θέσεις υποδοχής και καθοδήγησης των συνέδρων από το αεροδρόμιο και από τους σταθμούς των μαζικών μέσων μεταφοράς προς τους χώρους οργάνωσης των κοινωνικών εκδηλώσεων.

Τέλος, όσον αφορά στην C&C International A.E. Conventions & Congresses και την συμβολή της στον συνεδριακό τουρισμό, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια εταιρία, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1991 και διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διοργάνωση παγκοσμίων επιστημονικών συνεδρίων. Με τη σύνταξη άρτιων φακέλων διεκδίκησης θα διοργανώσει στην Ελλάδα μεγάλα διεθνή συνέδρια, όπως το Παγκόσμιο Συνέδριο Ουρογυναικολογίας του 2006 (IUGA 2006), με προβλεπόμενη συμμετοχή 3.000 συνέδρων, το 25ο Παγκόσμιο Παιδιατρικό Συνέδριο του 2007, με προβλεπόμενη συμμετοχή 10.000 συνέδρων και το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Βιοχημικών Εταιριών – Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας 2008, με προβλεπόμενη συμμετοχή 6.000 συνέδρων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024