Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κινέζοι σκιέρ στο στόχαστρο της Γαλλικής Κυβέρνησης για την ενίσχυση του τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Οκτώβριος 2005, 00:00

Όλο και μεγαλύτερη αξία φαίνεται να αποκτά η αγορά Κινέζων σκιέρ για τη Γαλλική Κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να ανακαλύψει<...>

νέους και αποτελεσματικούς τρόπους προσέλκυσης τους, ώστε να ενισχύσει την τουριστική της κίνηση.

Όπως αναφέρουν μάλιστα Γάλλοι tour operators, η αγορά των Κινέζων σκιέρ είναι γρήγορα αναπτυσσόμενη και συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια τη παγκόσμια προσοχή. Την περσινή μάλιστα χρονιά επισκέφτηκαν τη χώρα της Γαλλίας περίπου 2 εκατ. Κινέζοι σκιέρ, ενώ ο αριθμός αυτός εκτιμάται πως θα εμφανίσει φέτος αύξηση της τάξης του 20% - 30%. Παρόλα αυτά, να σημειωθεί ότι εκτός από τη Γαλλία, οι Κινέζοι που ασχολούνται με το σκι, προτιμούν εξίσου για διακοπές περιοχές της Ιαπωνίας, της Κορέας, όπως και της Ελβετίας.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι Γάλλοι tour operators, οι Γαλλικές `Αλπεις φαντάζουν σαν παράδεισος για τους σκιέρ. Εξαιτίας του μεγάλου υψόμετρου, η περίοδος για σκι στις `Αλπεις είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι σε άλλες περιοχές. “Αναμένουμε Κινέζους τουρίστες από το Δεκέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο” ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Τουρισμού της Γαλλικής περιοχής Megeve, κ. Adrien Duvillard.

Οι Κινέζοι τουρίστες μπορούν ακόμη να εγγραφούν σε Γαλλικές σχολές εκμάθησης σκι. “Οι εκπαιδευτές είναι έμπειροι και ικανοί να μάθουν στους εκπαιδευόμενους γρήγορα το άθλημα” σημείωσε η Διευθύντρια Τουρισμού της περιοχής Meribel, κ. Marie Choffel.

“Από πέρσι, που επετράπη στους Κινέζους τουρίστες να επισκέπτονται χώρες της Ευρώπης, διαπιστώνουμε ότι όλο και περισσότεροι Κινέζοι σκιέρ επισκέπτονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα τη Γαλλία” υπογράμμισε ο Διευθυντής Τουρισμού της περιοχής Alpe d`huez, κ. Jean-Louis Leger-Mattei.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top