Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΣυνέδριο για τον `Σκοτεινό Τουρισμό` στο Λονδίνο

Συνέδριο για τον `Σκοτεινό Τουρισμό` στο Λονδίνο

Συνέδριο για τον `Σκοτεινό Τουρισμό` (Dark Tourism), που οπαδοί του είναι άτομα που πραγματοποιούν περιηγήσεις σε μέρη, που σχετίζονται με τον θάνατο,τις καταστροφές και τις καταδίκες, ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 17 […]

Συνέδριο για τον `Σκοτεινό Τουρισμό` (Dark Tourism), που οπαδοί του είναι άτομα που πραγματοποιούν περιηγήσεις σε μέρη, που σχετίζονται με τον θάνατο,<...>τις καταστροφές και τις καταδίκες, ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2005, τις εργασίες του στο Λονδίνο, υπό τη διοργάνωση της Tourism Society.

Το Συνέδριο, που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, έχει σκοπό να αναζητήσει τα κίνητρα αυτών των τουριστών – επισκεπτών, να αναλύσει τα ήθη, όπως επίσης και την ηθική συμπεριφορά τους, να δώσει μια μοντέρνα εξήγηση για τη τάση αυτή, καθώς και να επισημάνει την υπευθυνότητα, που πρέπει να διέπει τους οργανωτές αυτών των ταξιδίων.

Ο `Σκοτεινός Τουρισμός` είναι μια νέα ειδική μορφή τουρισμού, που αποκτά όλο και περισσότερο έδαφος στην τουριστική βιομηχανία. Μέρη, όπως το `Αουσβιτς ή οι Πυραμίδες μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα φημισμένα τουριστικά, όμως το `Ground Zero` είναι σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Νέας Υόρκης. Με το ενδιαφέρον των τουριστών να μεγαλώνει όλο και περισσότερο για μέρη, όπως τα παραπάνω, είναι σίγουρο ότι η αναπτυσσόμενη αυτή αγορά χρειάζεται προσοχή και μεθοδικότητα, όσον αφορά στην προσέγγιση της από τους ειδικούς της τουριστικής βιομηχανίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024