Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Tourism Society

Συνέδριο για τον `Σκοτεινό Τουρισμό` στο Λονδίνο

Δώρα Σγάρτσου - 17 Οκτώβριος 2005, 00:00

Συνέδριο για τον `Σκοτεινό Τουρισμό` (Dark Tourism), που οπαδοί του είναι άτομα που πραγματοποιούν περιηγήσεις σε μέρη, που σχετίζονται με τον θάνατο,<...>

τις καταστροφές και τις καταδίκες, ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2005, τις εργασίες του στο Λονδίνο, υπό τη διοργάνωση της Tourism Society.

Το Συνέδριο, που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, έχει σκοπό να αναζητήσει τα κίνητρα αυτών των τουριστών - επισκεπτών, να αναλύσει τα ήθη, όπως επίσης και την ηθική συμπεριφορά τους, να δώσει μια μοντέρνα εξήγηση για τη τάση αυτή, καθώς και να επισημάνει την υπευθυνότητα, που πρέπει να διέπει τους οργανωτές αυτών των ταξιδίων.

Ο `Σκοτεινός Τουρισμός` είναι μια νέα ειδική μορφή τουρισμού, που αποκτά όλο και περισσότερο έδαφος στην τουριστική βιομηχανία. Μέρη, όπως το `Αουσβιτς ή οι Πυραμίδες μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα φημισμένα τουριστικά, όμως το `Ground Zero` είναι σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Νέας Υόρκης. Με το ενδιαφέρον των τουριστών να μεγαλώνει όλο και περισσότερο για μέρη, όπως τα παραπάνω, είναι σίγουρο ότι η αναπτυσσόμενη αυτή αγορά χρειάζεται προσοχή και μεθοδικότητα, όσον αφορά στην προσέγγιση της από τους ειδικούς της τουριστικής βιομηχανίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top