Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΝέος ιδιοκτήτης εμφανίσθηκε για την Μεγάλη Βρετανία

Νέος ιδιοκτήτης εμφανίσθηκε για την Μεγάλη Βρετανία

Η εταιρία Λάμψα, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι η εταιρία Hyatt Regency έχει αποκτήσει μέσω συναλλαγών στο ΧΑΑ το 15% του μετοχικού της κεφαλαίου και ότι προτίθεται να […]

Η εταιρία Λάμψα, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι η εταιρία<...> Hyatt<.> Regency έχει αποκτήσει μέσω συναλλαγών στο ΧΑΑ το 15% του μετοχικού της κεφαλαίου και ότι προτίθεται να αυξήσει και άλλο τη συμμετοχή της αυτή "σε τιμές που θα κριθούν σκόπιμες και εμπορικά εύλογες". Μετά από αυτή την τροπή αναμένονται ανακατατάξεις στη διοίκηση της Λάμψα. Στη γενική συνέλευση του προηγούμενου μήνα τέσσερις offshore εταιρείες συμφερόντων των ομίλων Ιωάννου-Παρασκευαϊδη ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Athenaum Intercontinental και Δαυϊδ-Λεβέντη είχαν εμφανιστεί να ελέγχουν ποσοστό περίπου 5% των μετοχών.
Ακολούθησε η ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Λάμψα και λίγες ημέρες αργότερα η κοινοποίηση από πλευράς "Αθήναιον", της επιχείρησης που διαχειρίζεται το Intercontinental του σχεδίου συγχώνευσης των δύο εταιρειών.
Σε ανακοίνωση της η εταιρία Hyatt αναφέρει ότι "η εξαγορά έγινε σε χρόνο και σε τιμή συμφέρουσα για τους μετόχους και αποσκοπεί στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση της ιδιοκτησίας της Λάμψα ΑΕ. Tα ποσά που διατέθηκαν για την αγορά των μετοχών προήλθαν αποκλειστικά από ταμειακά πλεονάσματα της εταιρείας και κατά μικρό μέρος από υφιστάμενο δανεισμό."
Στην χθεσινή όμως ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ανακοινώθηκε ότι η εταιρία Hyatt Regency στοχεύει στην πλήρη εκμετάλλευση όλων των χώρων του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία και τη βελτίωση της αποδοτικότητάς του.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γεώργιος Γαλανάκις αναφερόμενος στην απόκτηση του 15% του μετοχικού κεφαλαίου της Λάμψα ΑΕ, τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης του ακινήτου. Επισήμανε ωστόσο ότι για το επιχειρηματικό σχέδιο που η εταιρία σκοπεύει να προτείνει προς έγκριση στους μετόχους της Λάμψα θα κρατήσει ενήμερους τους μετόχους της Hyatt.
Tο ύψος του συνολικού μερίσματος είναι κατά 40% αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Επίσης, κατά τη γενική συνέλευση της Hyatt εγκρίθηκαν τα οικονομικά στοιχεία για τη χρήση 1999, όπου το σύνολο του τζίρου ανήλθε σε 44,3 δισ. δραχμές, αυξημένο κατά 23,3% σε σχέση με το 1998 και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 11,3 δισ. δραχμές, αυξημένα κατά 79,4% έναντι του 1998
Για το τρέχον έτος, η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι ο τζίρος θα ανέλθει σε 49,4 δισ. δραχμές και τα κέρδη προ φόρων σε 14 δισ. δραχμές.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γαλανάκις, το 70% της εταιρίας εξακολουθεί να ελέγχεται από το βασικό μέτοχο, το 15% από μεγάλους θεσμικούς και το υπόλοιπο 15% από χιλιάδες μικρότερους μετόχους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024