Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣυνεργασία Λιάπη – Σπηλιωτόπουλου για τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών αεροδρομίων από τη Πολιτική Αεροπορία

Συνεργασία Λιάπη – Σπηλιωτόπουλου για τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών αεροδρομίων από τη Πολιτική Αεροπορία

Τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα κληθεί εντός του μηνός να παρουσιάσει στα Υπουργεία Μεταφορών και Εθνικής `Αμυνας τις προτάσεις της για την συνεκμετάλλευση και χρησιμοποίηση των στρατιωτικών αεροδρομίων από την Πολιτική Αεροπορία, αποφάσισαν χτες…

Τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα κληθεί εντός του μηνός να παρουσιάσει στα Υπουργεία Μεταφορών και Εθνικής `Αμυνας<...>τις προτάσεις της για την συνεκμετάλλευση και χρησιμοποίηση των στρατιωτικών αεροδρομίων από την Πολιτική Αεροπορία, αποφάσισαν χτες, στα πλαίσια συνάντησης τους, οι αρμόδιοι Υπουργοί, κ.κ. Μιχάλης Λιάπης και Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, αντίστοιχα.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, όπως εξήγησαν οι δύο Υπουργοί δεν είναι άλλος από την μείωση του κόστους στον τομέα των αερομεταφορών. Οι δύο άντρες αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στη στενή και καλή συνεργασία των δύο υπουργείων, η οποία, όπως είπαν, αποτυπώνεται στη χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Πάχης στα Μέγαρα για τις ανάγκες της Πολιτικής Αεροπορίας και τη χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Λάρισας σε πρώτη φάση για τις μεταφορές εμπορευμάτων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Λιάπης δήλωσε στους δημοσιογράφους τα ακόλουθα:

“Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. `Αλλωστε με τον κ. Σπηλιωτόπουλο πάντα συμφωνούμε. Η σχέση μας ξεκινάει από τα πολύ παλιά…

Καταλήξαμε σε μερικά συμπεράσματα και στους κοινούς μας στόχους: Εμείς θέλουμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μεταξύ Πολιτικής και Πολεμικής Αεροπορίας και να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη. Γι` αυτό και συγκροτήσαμε μια κοινή ομάδα εργασίας, η οποία εντός μηνός θα μας καταθέσει τις προτάσεις της για να προχωρήσουμε και στην υπογραφή ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας.

Τα θέματα αυτά είναι η εναέρια κυκλοφορία και βέβαια η συνεκμετάλλευση και συγχρησιμοποίηση των πολεμικών αεροδρομίων. Όπως ξέρετε σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν καθημερινά αυξημένα αιτήματα για καινούρια αεροδρόμια, υπάρχει οικονομική ανάπτυξη, υπάρχουν οι ανάγκες του τουρισμού που κάθε χρόνο διευρύνονται. Έχουμε πολλές, αυξημένες ανάγκες λοιπόν. Και επειδή τα χρήματα είναι πολλά για νέες υποδομές, γι` αυτό αποφασίσαμε τα υπάρχοντα πολεμικά αεροδρόμια να τεθούν και σε κοινή χρήση με τις ανάγκες της πολιτικής αεροπορίας.

Για να εξυπηρετήσουμε αυτές τις ανάγκες, τις οικονομικές κυρίως ανάγκες, όπως κάναμε πρόσφατα και στην Πάχη, όπως κάναμε και στη Λάρισα, όπου σε πρώτη φάση θα προχωρήσει η συνεργασία για αποστολές φορτίων (cargo) και ύστερα οι πτήσεις charters. Με αυτό τον τρόπο έχουμε μεγαλύτερη οικονομία και ανάπτυξη, υψηλότερα οικονομικά οφέλη με χαμηλότερο οικονομικό κόστος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024