Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Την προστασία του περιβάλλοντος και των καταναλωτών στον τομέα των μεταφορών ζήτησε ο πρόεδρος του ERA

Δώρα Σγάρτσου - 19 Οκτώβριος 2005, 00:00

Δύο σημαντικούς παράγοντες στη χάραξη πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσον αφορά στον τομέα των μεταφορών επεσήμανε ο πρόεδρος<...>

του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιριών - ERA (European Regions Airline Association), κ. Αντώνης Σιμιγδάλας. Οι παράγοντες αυτοί, που ο κ. Σιμιγδάλας καλεί τους Επιτρόπους να λάβουν υπόψη τους είναι πρώτον η προστασία του περιβάλλοντος και δεύτερον η προστασία των καταναλωτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σιμιγδάλας ζήτησε από τον Επίτροπο για το Περιβάλλον, κ. Σταύρο Δήμα, και από τον Επίτροπο για την Υγεία και την Προστασία του Καταναλωτή, κ. Μάρκο Κυπριανού, να λάβουν καλύτερα υπόψη τους για τις αποφάσεις πολιτικής που θα ακολουθήσουν στον τομέα των αερομεταφορών την μελέτη του ERA `Μια ματιά στις Ευρωπαϊκές Αεροπορικές Μεταφορές` (2004), παρά αυτή της Επιτροπής `Ευρωπαϊκή Πολιτική Μεταφορών: Καιρός για αποφάσεις`, που δημοσιεύτηκε το 2001 και χρειάζεται επανεξέταση.

Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ERA προτείνει οι κορυφαίες παγκοσμίως ενώσεις μεταφορών να συναντηθούν με τους αρμοδίους Επιτρόπους για το Περιβάλλον και την Προστασία του Καταναλωτή και να συνεργαστούν στη θέσπιση των κανονισμών, που θα πρέπει να διέπουν τις μεταφορές, και ειδικά σήμερα, που οι ανάγκες μεταφοράς επιβατών, εμπορευμάτων και ταχυδρομείου είναι εξίσου μεγάλες με τις ανάγκες διασύνδεσης των περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top