Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δημήτρης Σιούφας

Σιούφας: Μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες και στον τομέα του τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 24 Οκτώβριος 2005, 00:00

Στις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα, όσον αφορά στις επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, αναφέρθηκε την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου,<...>

ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist, που είχε ως θέμα τις Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Μάλιστα, όπως σημείωσε “θετικά αποτελέσματα θα αποφέρουν πολύ σύντομα οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης στον τομέα αυτό”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός “δημιουργούνται πλέον πολύ μεγάλες ευκαιρίες για συμπράξεις και συνεργασίες με σκοπό την αξιοποίηση των ολυμπιακών και τουριστικών ακινήτων, αλλά και των ακινήτων των λιμανιών”. Ήδη, όπως ανάφερε “προχωρούν 5 διεθνείς διαγωνισμοί από την Εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα και άλλοι 8 διαγωνισμοί από την Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται σχετικές μελέτες από οργανισμούς δημοσίου για την αξιοποίηση των ακινήτων τους”.

Ακόμη, ο κ. Σιούφας ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ότι “ξεκινάει άμεσα η ολοκλήρωση του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού και μέχρι το καλοκαίρι του 2006 θα είναι έτοιμα 2 ειδικά χωροταξικά σχέδια για τις ΑΠΕ και τον τουρισμό”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top