Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συνεργασία UNESCO – Αγροτουριστικής για τον αγροτικό τουρισμό στην Αλβανία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Οκτώβριος 2005, 00:00

Τριήμερη επίσκεψη στη Χειμάρα της Αλβανίας πραγματοποίησε ομάδα στελεχών της Αγροτουριστικής και του «Κέντρου UNESCO Για Τις Γυναίκες Και Την Ειρήνη Στα Βαλκάνια», με αντικείμενο την ίδρυση γραφείου αγροτικού τουρισμού στην ΝΔ Αλβανία και τον σχεδιασμό ενός εκπαιδευτικού προγράμματος ειδικά...

Τριήμερη επίσκεψη στη Χειμάρα της Αλβανίας πραγματοποίησε ομάδα στελεχών της Αγροτουριστικής και του<...>

«Κέντρου UNESCO Για Τις Γυναίκες Και Την Ειρήνη Στα Βαλκάνια», με αντικείμενο την ίδρυση γραφείου αγροτικού τουρισμού στην ΝΔ Αλβανία και τον σχεδιασμό ενός εκπαιδευτικού προγράμματος ειδικά για τις γυναίκες της Χειμάρας.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την αγροτική ανάπτυξη και την καταπολέμηση της φτώχειας στην παραλιακή περιοχή της δυτικής Αλβανίας, προωθώντας γυναικείες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον τομέα του αγροτικού τουρισμού.

Στα πλαίσια του προγράμματος προβλέπεται η ίδρυση ενός κέντρου με πολλαπλές λειτουργίες, που θα ενεργεί ως μεσολαβητής των Αλβανίδων γυναικών επιχειρηματιών και των τουριστικών πρακτορείων του εξωτερικού, χρησιμοποιώντας ιστοσελίδες στο internet για τη διαφήμιση, τη λειτουργία και την εκπαίδευση στη διαχείριση επιχειρήσεων που έχουν σχέση με τον αγροτουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγιναν συναντήσεις με Επιτροπή Γυναικών της Χειμάρας, και με μέλη της Γυναικείας Οργάνωσής τους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Συζητήθηκαν θέματα τεχνικής υποδομής, καθώς και οι ανάγκες και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της Χειμάρας προκειμένου να συμμετέχουν στο ενδιαφέρον αυτό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτεί η UNESCO και υλοποιεί στον τομέα της εκπαίδευσης η Αγροτουριστική.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης έγινε αξιολόγηση των τοπικών αγροτουριστικών πόρων, καταλυμάτων, υπηρεσιών και γενικότερων υποδομών, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και προοπτικές της περιοχής σε σχέση με την ανάπτυξη αγροτουριστικών προγραμμάτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top