Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Την κατάργηση σχολικών εκδρομών στην Ελλάδα ζητούν οι Κύπριοι γονείς

Θοδωρής Κουμέλης - 27 October 2005, 00:00

Την κατάργηση των μαθητικών εκδρομών στην Ελλάδα, καθώς έπαψαν πια να επιτελούν τον αρχικό τους σκοπό, ζήτησε πρόσφατα από το Υπουργείο Παιδείας<...>

της Κύπρου με επιστολή της η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησε το Διοικητικό της Συμβούλιο για το θέμα αυτό.

Όπως εξηγεί στην επιστολή της η Συνομοσπονδία, ο σκοπός των εκδρομών αυτών, στις οποίες συμμετέχουν μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και πραγματοποιούνται ετησίως, έπαψε να είναι ψυχαγωγικός, εκπαιδευτικός και εθνικός, όπως δείχνουν αξιολογήσεις που έγιναν από συνοδούς εκπαιδευτικούς, αλλά και μαθητές. Ακόμη, στην επιστολή σημειώνεται ότι ”η συμπεριφορά κάποιων μαθητών δεν είναι η πρέπουσα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η εικόνα των σχολείων μας και γενικότερα της κυπριακής κοινωνίας και οικογένειας”.

Μεταξύ άλλων, η Συνομοσπονδία Γονέων, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας `Πολίτης`, σχολιάζει και το κόστος των εκδρομών αυτών, τονίζοντας ότι ”για αρκετούς γονείς είναι δυσβάστακτο, με αποτέλεσμα η συμμετοχή των μαθητών να μην είναι πλέον καθολική και να έρχονται στην επιφάνεια ταξικές διαφορές”.

Τέλος, αναφορά κάνουν οι γονείς και στο πρόγραμμα των εκδρομών, το οποίο χαρακτηρίζουν ”πιεστικό”, ενώ θέτουν και θέμα ασφάλειας σε σχέση με την μεταφορά και διακίνηση των μαθητών. Ακόμη, σημειώνουν στην επιστολή τους ότι ”υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος για την πολιτιστική και εκπαιδευτική πλευρά της εκδρομής, αφού τα παιδιά ενδιαφέρονται για τα νυκτερινά κέντρα και τα clubs. Τα περισσότερα μάλιστα κοιμούνται κατά τη διάρκεια της μέρας στα λεωφορεία χωρίς να ενδιαφέρονται για τα αξιοθέατα και τα μνημεία του ελλαδικού χώρου”.

Καταλήγοντας, οι γονείς θέτουν στον υπουργό Παιδείας και θέμα παραβίασης των συμφωνηθέντων μεταξύ σχολείων και ταξιδιωτικών γραφείων, υπογραμμίζοντας ότι ο θεσμός έχει πλέον κλείσει τον κύκλο του.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top