Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικά ΤαξίδιαΤην κατάργηση σχολικών εκδρομών στην Ελλάδα ζητούν οι Κύπριοι γονείς

Την κατάργηση σχολικών εκδρομών στην Ελλάδα ζητούν οι Κύπριοι γονείς

Την κατάργηση των μαθητικών εκδρομών στην Ελλάδα, καθώς έπαψαν πια να επιτελούν τον αρχικό τους σκοπό, ζήτησε πρόσφατα από το Υπουργείο Παιδείαςτης Κύπρου με επιστολή της η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης […]

Την κατάργηση των μαθητικών εκδρομών στην Ελλάδα, καθώς έπαψαν πια να επιτελούν τον αρχικό τους σκοπό, ζήτησε πρόσφατα από το Υπουργείο Παιδείας<...>της Κύπρου με επιστολή της η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησε το Διοικητικό της Συμβούλιο για το θέμα αυτό.

Όπως εξηγεί στην επιστολή της η Συνομοσπονδία, ο σκοπός των εκδρομών αυτών, στις οποίες συμμετέχουν μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και πραγματοποιούνται ετησίως, έπαψε να είναι ψυχαγωγικός, εκπαιδευτικός και εθνικός, όπως δείχνουν αξιολογήσεις που έγιναν από συνοδούς εκπαιδευτικούς, αλλά και μαθητές. Ακόμη, στην επιστολή σημειώνεται ότι “η συμπεριφορά κάποιων μαθητών δεν είναι η πρέπουσα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η εικόνα των σχολείων μας και γενικότερα της κυπριακής κοινωνίας και οικογένειας”.

Μεταξύ άλλων, η Συνομοσπονδία Γονέων, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας `Πολίτης`, σχολιάζει και το κόστος των εκδρομών αυτών, τονίζοντας ότι “για αρκετούς γονείς είναι δυσβάστακτο, με αποτέλεσμα η συμμετοχή των μαθητών να μην είναι πλέον καθολική και να έρχονται στην επιφάνεια ταξικές διαφορές”.

Τέλος, αναφορά κάνουν οι γονείς και στο πρόγραμμα των εκδρομών, το οποίο χαρακτηρίζουν “πιεστικό”, ενώ θέτουν και θέμα ασφάλειας σε σχέση με την μεταφορά και διακίνηση των μαθητών. Ακόμη, σημειώνουν στην επιστολή τους ότι “υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος για την πολιτιστική και εκπαιδευτική πλευρά της εκδρομής, αφού τα παιδιά ενδιαφέρονται για τα νυκτερινά κέντρα και τα clubs. Τα περισσότερα μάλιστα κοιμούνται κατά τη διάρκεια της μέρας στα λεωφορεία χωρίς να ενδιαφέρονται για τα αξιοθέατα και τα μνημεία του ελλαδικού χώρου”.

Καταλήγοντας, οι γονείς θέτουν στον υπουργό Παιδείας και θέμα παραβίασης των συμφωνηθέντων μεταξύ σχολείων και ταξιδιωτικών γραφείων, υπογραμμίζοντας ότι ο θεσμός έχει πλέον κλείσει τον κύκλο του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024