Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροσωπικά δεδομένα σε ηλεκτρονική μορφή στα νέα αμερικάνικα διαβατήρια

Προσωπικά δεδομένα σε ηλεκτρονική μορφή στα νέα αμερικάνικα διαβατήρια

Την εμφύτευση ηλεκτρονικών επεξεργαστών ταυτοποίησης σε όλα τα αμερικάνικα διαβατήρια αποφάσισε πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α.,ενώ διάχυτες είναι στην κοινή γνώμη οι ανησυχίες για την ασφάλεια του […]

Την εμφύτευση ηλεκτρονικών επεξεργαστών ταυτοποίησης σε όλα τα αμερικάνικα διαβατήρια αποφάσισε πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α.,<...>ενώ διάχυτες είναι στην κοινή γνώμη οι ανησυχίες για την ασφάλεια του συστήματος και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η `Ναυτεμπορική`, από τον Οκτώβριο του 2006, όλα τα νέα αμερικανικά διαβατήρια, αλλά και όσα ανανεώνονται θα περιέχουν επεξεργαστές αναγνώρισης ραδιοσυχνότητας που θα περιλαμβάνουν ψηφιακή φωτογραφία και όλες τις άλλες πληροφορίες που σήμερα τυπώνονται στα διαβατήρια. Με το πέρασμα του χρόνου και καθώς τα παλαιότερα διαβατήρια θα λήγουν, σταδιακά όλοι θα αποκτήσουν τα ηλεκτρονικά.

Με την έκδοση των κανονισμών αυτών το υπουργείο Εξωτερικών ανταποκρίνεται σε προϋπόθεση που επιβάλλει σε αρκετά άλλα κράτη. Να σημειωθεί ότι επισκέπτες από χώρες που δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στις Η.Π.Α., πρέπει να εφοδιαστούν με ηλεκτρονικά διαβατήρια μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024