Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προσωπικά δεδομένα σε ηλεκτρονική μορφή στα νέα αμερικάνικα διαβατήρια

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Οκτώβριος 2005, 00:00

Την εμφύτευση ηλεκτρονικών επεξεργαστών ταυτοποίησης σε όλα τα αμερικάνικα διαβατήρια αποφάσισε πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α.,<...>

ενώ διάχυτες είναι στην κοινή γνώμη οι ανησυχίες για την ασφάλεια του συστήματος και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η `Ναυτεμπορική`, από τον Οκτώβριο του 2006, όλα τα νέα αμερικανικά διαβατήρια, αλλά και όσα ανανεώνονται θα περιέχουν επεξεργαστές αναγνώρισης ραδιοσυχνότητας που θα περιλαμβάνουν ψηφιακή φωτογραφία και όλες τις άλλες πληροφορίες που σήμερα τυπώνονται στα διαβατήρια. Με το πέρασμα του χρόνου και καθώς τα παλαιότερα διαβατήρια θα λήγουν, σταδιακά όλοι θα αποκτήσουν τα ηλεκτρονικά.

Με την έκδοση των κανονισμών αυτών το υπουργείο Εξωτερικών ανταποκρίνεται σε προϋπόθεση που επιβάλλει σε αρκετά άλλα κράτη. Να σημειωθεί ότι επισκέπτες από χώρες που δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στις Η.Π.Α., πρέπει να εφοδιαστούν με ηλεκτρονικά διαβατήρια μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top