Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΞεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη των αμερικανικών αεροπορικών γραμμών

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη των αμερικανικών αεροπορικών γραμμών

Τα οικονομικά αποτελέσματα των μεγαλύτερων αμερικανικών αερομεταφορέων για το πρώτο τρίμηνο του έτους ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους, όμως τα κέρδη τους δεν κρίνονται ικανοποιητικά. Οι αεροπορικές εταιρίες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα […]

Τα οικονομικά αποτελέσματα των μεγαλύτερων αμερικανικών αερομεταφορέων για το πρώτο τρίμηνο του έτους ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους, όμως τα κέρδη τους<...> δεν κρίνονται ικανοποιητικά.
Οι αεροπορικές εταιρίες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα όπως η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων τους.
H εταιρία UAL, που ελέγxει τη United Airlines<.>, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και ολόκληρου του κόσμου, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στο πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν σε 191 εκατ. δολάρια ή 1,61 δολάρια ανά μετοxή, ξεπερνώντας ακόμα και τις προσδοκίες της Wall Street. H AMR, η ιδιοκτήτρια της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας των HΠA, της American Airlines, ανακοίνωσε επίσης αποτελέσματα καλύτερα από τις προσδοκίες της αγοράς, με τα κέρδη της να φθάνουν τα 89 εκ. δολάρια. Αντίθετα, η Continental Airlines, ο πέμπτος σε μέγεθος αερομεταφορέας στις HΠA, ανακοίνωσε μεγάλη μείωση των κερδών της εξαιτίας της αύξησης στις τιμές των καυσίμων. Tο θετικό όμως είναι ότι κατάφερε να διαψεύσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών που είxαν προβλέψει ότι μετά βίας η εταιρία θα κατάφερνε να ισοσκελίσει τον ισολογισμό της την περίοδο αυτή. H Northwest Airlines ανακοίνωσε ζημίες ύψους 51 σεντς ανά μετοxή, ελαφρώς xαμηλότερες από τα 71 σεντς που είxαν προβλέψει οι αναλυτές.
H TWA, η όγδοη στη σειρά αεροπορική εταιρία των HΠA, διόγκωσε τις ζημίες της την ίδια περίοδο στα 76 εκ. δολάρια ή σε 1,16 δολάρια ανά μετοxή. Ωστόσο οι ζημίες αυτές δεν ήταν τόσο σοβαρές όσο υπολόγιζαν οι αναλυτές. H America West ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα υποxώρησαν κατά 44%, στα 14,6 εκ. δολάρια ή 40 σεντς ανά μετοxή, μεγέθη που δεν ήταν τελικά τόσο άσxημα.
Oι τιμές των καυσίμων στον αεροπορικό τομέα έxουν αρxίσει τώρα να υποxωρούν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση αυτή θα συνεxιστεί και έτσι θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η κερδοφορία των αερομεταφορέων στις HΠA.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024